Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potujoča misijonska razstava zdaj v Črnomlju

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 03. 2023 / 11:17
Oznake: Kultura, Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2023 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potujoča misijonska razstava zdaj v Črnomlju
Razstavo so postavili v župnijskem Pastoralnem centru in bo na ogled vsaj dva meseca. FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Potujoča misijonska razstava zdaj v Črnomlju

Konec februarja so sodelavci Misijonskega središča Slovenije (MSS) preselili potujočo misijonsko razstavo, ki po Sloveniji roma že od leta 2019. Potem ko je razstava dlje časa gostovala v Mengšu, je ta zdaj na ogled v deželi belih brez, natančneje v Črnomlju.

»Na panojih so z osnovnimi podatki predstavljeni vsi dosedanji slovenski misijonarji, začenši z Odorikom Matiuzziem v 14. stoletju. V dolgih stoletjih se je zvrstilo več kot 600 misijonarjev. V osmih vitrinah pa so po celinah zbrani predmeti, ki so jih v Misijonsko pisarno prinesli slovenski misijonarji in predstavljajo posamezne kulturne skupine po svetu«, sporočajo z Misijonskega središča Slovenije.

FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Na dan odprtja razstave je pri večerni maši je zbrane nagovoril ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar, na odprtju v Pastoralnem centru pa sta poleg domačega župnika in ravnatelja zbrane pozdravila še sodelavca MSS Saša Sever Žuntar in Janko Pirc, v kulturnem programu pa je nastopila mlada kitaristka iz črnomaljske glasbene šole.

Na odprtju razstave, spredaj župnik v Črnomlju Janez Žakelj. FOTO: Spletna stran Misijonskega središča Slovenije

»Namen potujoče misijonske razstave je, da se širi zavest o dolgi zgodovini slovenske misijonske dejavnosti po svetu. Hkrati nas skuša navdušiti, da s svojimi molitvami in darovi podpremo delo slovenskih misijonarjev. In gotovo se bo še kdo od mladih navdušil za čudovito misijonsko pustolovščino oznanjevanja evangelija med drugimi narodi,« so zapisali v Misijonskem središču Slovenije.

Nalaganje
Nazaj na vrh