Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Požar močno poškodoval baročno cerkev

Objava: 02. 09. 2009 / 08:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Požar močno poškodoval baročno cerkev

Zagorelo je v cerkvi sv. Karla Boromejskega v belgijskem Antwerpnu

Minulo nedeljo je ogenj močno poškodoval eno najpomembnejših baročnih cerkva v Belgiji, cerkev sv. Karla Boromejskega v Antwerpnu. Gmotna škoda je nastala predvsem zaradi dima in vode, s katero so požar pogasili, so poročali belgijski mediji. Po besedah antwerpskega župana Patricka Jansena pa je bila s hitrim posredovanjem gasilske službe preprečena še hujša katastrofa. Ljudje v požaru niso bili poškodovani.

Ogenj so odkrili v nedeljo zgodaj zjutraj, zagorelo pa je kar na dveh koncih svetišča. Gašenje je trajalo dve uri, večino umetnin pa je gasilcem uspelo iz cerkve prenesti na varno. Nepoškodovana je ostala tudi Rubensova kapela. Mestne oblasti preiskujejo vzroke požara, kot poročajo mediji, pa je najverjetneje zagorelo zaradi pregretja razsvetljave.

Baročno cerkev sv. Karla Boromejskega že nekaj let obnavljajo, v kratkem naj bi začeli s prenovo orgel. Zaradi požara bodo tovrstna obnovitvena dela za nedoločen čas prekinjena, odpovedani pa so tudi predvideni koncerti, ki jih sicer prirejajo v svetišču.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh