Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Požar pri Šibeniku pod nadzorom, na terenu 330 gasilcev

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 14. 07. 2022 / 10:16
Oznake: Nemiri, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2022 / 11:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Požar pri Šibeniku pod nadzorom, na terenu 330 gasilcev
FOTO: Twitter/Based Croatia

Požar pri Šibeniku pod nadzorom, na terenu 330 gasilcev

Velik požar, ki je v sredo izbruhnil na območju mesta Zaton in naselja Raslina pri Šibeniku, je pod nadzorom. V požaru je bilo uničenih okoli 20 hiš, na terenu pa je še vedno 330 gasilcev. Gasilcem požara še ni uspelo lokalizirati, a uspešno branijo objekte, so danes zgodaj zjutraj za hrvaške medije potrdili iz štaba civilne zaščite.

»Stanje je boljše, ni velikih ognjenih front in nenadzorovanega širjenja proti Vodicam. Vremenske razmere so ugodne,« je danes zjutraj prek Twitterja sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je obiskal prizorišče požara.

Dodal je, da se je z ognjem ponoči spopadalo 350 gasilcev iz šibeniško-kninske županije, šestih drugih županij in 95 vozil na terenu. Pri gašenju so pomagali številni lokalni prebivalci in vojaki ter 75 policistov, ki so zavarovali požarišča.

»Številni oljčni nasadi in sadovnjaki so pogoreli, škoda bo velika. Ogenj se je včeraj na neki točki umiril, nato pa je nenadoma močno zapihalo in se znova razplamtel,« so svoje vtise včerajšnjega dne sporočili gasilci s terena.

Požar se je razširil proti mestu Zaton  

Požar, ki je izbruhnil v torek okoli 11. ure blizu Vodic na območju Šibenika, se je pozneje zaradi močnega vetra, ki je pogosto spreminjal smer, razširil na Zaton, dosegel središče mesta in zajel tudi bližnjo vas Raslina. Pozno popoldne je v Zaton prispel tudi hrvaški premier Andrej Plenković in se zahvalil vsem, ki se z nadčloveškimi napori borijo s požarom. »Razmere so danes nekoliko boljše. Po zadnjih podatkih objekti trenutno niso ogroženi,« je povedal dežurni na Centru.

Jadranska magistrala je odprta

Zaradi požara je bilo včeraj na območju šibeniško-kninsko županije zaprtih več cest. Jadranska magistrala je odprta. Ponovno je prevozna tudi cesta od šibeniškega mosta do vhoda v Vodice. Zaprta pa sta del obvoznice v Vodicah in cesta Vodice-Gaćelezi, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve. 

Kupi v trgovini

Narava vedno zmaga
Dom in vrt
32,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh