Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Požar na območju Pulja pod nadzorom

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 09. 07. 2022 / 15:11
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2022 / 19:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Požar na območju Pulja pod nadzorom
Obsežen požar v Pulju. FOTO: Zajem zaslona

Požar na območju Pulja pod nadzorom

Na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju je okoli poldneva izbruhnil obsežen požar, ki ga je po štirih urah intenzivnega gašenja gasilcem uspelo spraviti pod nadzor. V požaru po zadnjih informacijah ni bilo poškodovanih, je bilo pa uničenih nekaj gospodarskih objektov in več vozil.

V gašenju je skupno sodelovalo 76 gasilcev iz Pulja, Rovinja, Pazina in Labina z 29 vozili, člani prostovoljnih gasilskih društev, na pomoč pa so priskočili tudi trije kanaderji. Gašenje požara je oteževala močna burja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zagorela gospodarska poslopja in avtomobili

Po prvih ocenah je zgorelo okoli 40 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastja. Vzrok požara za zdaj ni znan.

V požaru kljub prvotnim poročanjem niso pogorele hiše, ampak je šlo za gospodarska poslopja. Kot je pojasnil poveljnik gasilcev Dino Kozlevac, so hiše v veliki meri uspeli obvarovati pred ognjenimi zublji. Uničenih je nekaj gospodarskih objektov in 25 osebnih avtomobilov, za katere pa se je pozneje izkazalo, da niso bili v voznem stanju, pač pa so bili parkirani na dvorišču avtomehanične delavnice. Prav tako ni bil v požaru nihče poškodovan, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Lokalni medij IstraIn pa je poročal o detonacijah. Med Valdebekom in Dolinko naj bi ogenj uničil več parkiranih avtomobilov. Na spletni strani so objavili posnetke, na katerih je videti povsem uničena vozila. 

Bolnišnica ostala brez elektrike

Brez elektrike je za kratek čas ostala tudi bolnišnica v Pulju, je za hrvaški portal N1 povedala direktorica bolnišnice Irena Hrstić. Pojasnila je, da so vključili agregate in sedaj vse normalno deluje ter da so v pripravljenosti.

Po zadnjih informacijah naj bi izbruhnil še en požar na območju med Medulinom in Pomero.

Nalaganje
Nazaj na vrh