Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozitivni vidiki bioetične politike predsednika Obame

Objava: 04. 05. 2009 / 08:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pozitivni vidiki bioetične politike predsednika Obame

Po ugotovitvah vatikanskega dnevnika ‘L’Osservatore Romano’

V Vatikanu ugotavljajo, da prvih sto dni vlade novega ameriškega predsednika Baracka Obame Amerike in sveta ni ‘postavilo na glavo’. Kljub mnogim napovedim v predvolilnem boju predsednik Obama do sedaj še ni drastično spremenil politike svojih predhodnikov. To vključuje tudi sporna vprašanja o etiki in bioetiki, so zapisali v izjemno pozitivno naravnanem komentarju vatikanskega dnevnika minuli četrtek.

Po veliki bojazni ameriških škofov novi predsednik še ni uvedel radikalnih sprememb na področju raziskav izvornih celic, kot je napovedoval pred izvolitvijo, ugotavljajo v Vatikanu. Smernice tudi v prihodnje ne dopuščajo ustvarjanja novih zarodkov v znanstvene namene, za kloniranje ali v reproduktivne namene. Z zveznimi sredstvi lahko izvajajo znanstvene eksperimente le na ‘odvečnih’ zarodkih, ki ostanejo v procesu umetne oploditve.

Za presenečenje pa je, kot piše L’Osservatore, poskrbel zakonski osnutek ameriških demokratov, s katerim želijo v Združenih državah Amerike z ukrepi pomoči za nosečnice omejiti število splavov. To sicer še ne pomeni spremembe smernic v politiki predsednika Obame glede vprašanja umetne prekinitve nosečnosti, kljub temu pa gre ‘za projekt v zakonodaji, ki bi lahko na področju zaščite mater znova vzpostavil določeno ravnotežje’, ugotavljajo novinarji vatikanskega dnevnika.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh