Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv sinodi k molitvi za mir na Bližnjem Vzhodu in v Afriki

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 10. 2015 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poziv sinodi k molitvi za mir na Bližnjem Vzhodu in v Afriki

Papež Frančišek: »Z veliko zaskrbljenostjo spremljam, kaj se dogaja v Siriji, Iraku, Jeruzalemu in Jordaniji.«

Papež Frančišek je danes 300 kardinalov, patriarhov in škofov, ki od ponedeljka zasedajo na redni vesoljni škofovski sinodi v Vatikanu, pozval k molitvi za mir in spravo na Bližnjem Vzhodu in v Severni Afriki. Mednarodno skupnost pa je spodbudil k iskanju diplomatskih rešitev za sirski spor.


»Boleče nas je prizadelo in z globoko prizadetostjo spremljamo, kaj se dogaja v Siriji, Iraku, Jeruzalemu in Jordaniji«, je Frančišek med današnjo jutranjo molitvijo v sinodalni dvorani nagovoril sinodalne očete. Ne da bi izrecno omenjal ruske ali ameriške zračne napade na Sirijo, je papež spodbudil »k uporabi sredstev diplomacije in mednarodnega prava«.

Sveti oče je posebno skrb izrazil tudi zaradi »naraščanja nasilja« na Bližnjem Vzhodu, zaradi česar so najbolj prizadeti nedolžni civilisti, vse hujša pa je tudi humanitarna kriza na tem območju. »Upanje in napredek sta možna le, če izberemo mir«, je dejal papež in ob tem poudaril svojo povezanost z vsemi trpečimi ljudmi na Bližnjem Vzhodu, še posebej z vsemi preganjanimi kristjani.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh