Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravice kristjanov v Veliki Britaniji so zapostavljene

Objava: 26. 02. 2012 / 20:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pravice kristjanov v Veliki Britaniji so zapostavljene

Najnovejša študija preiskuje dvaintrideset primerov, v katerih se kristjani pritožujejo glede nepravične obravnave pred sodiščem.

Nadstrankarska skupina britanskih poslancev je izrazila zahtevo po večjem upoštevanju pravic kristjanov v Veliki Britaniji. Kot je poročal časnik ‘The Sunday Telegraph’, po mnenju poslancev med sodniki, politiki in uradniki vlada ‘pomanjkanje verske izobrazbe’. V poročilu, ki naj bi ga javnosti predstavili danes, se poslanci pritožujejo, da zakonodaja pravice posameznih skupin obravnava konkurenčno. Predvsem pravice kristjanov so pri tem pogosto izrazito zapostavljene.


Številne težave, ki so se med drugim pojavile v študiji, temeljijo na ‘globoko zakoreninjenem in široko razširjenem pomanjkanju razumevanja’ za pripadnost posameznika določeni veroizpovedi. Ta ‘ignoranca’ je posebej očitna v zakonodaji, razsodbah in vladnih odločitvah, se pritožujejo poslanci. Za svoje poročilo je skupina preiskala dvaintrideset primerov, v katerih so se kristjani pritožili glede nepravične obravnave pred sodiščem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh