Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Pravičnost v ljubezni', pastoralni tečaj 2011

Objava: 22. 08. 2011 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Pravičnost v ljubezni', pastoralni tečaj 2011

V Cerkvi na Slovenskem vsako leto septembra poteka pastoralni tečaj, ki ga za duhovnike in druge pastoralne sodelavce pripravijo škofijske pastoralne službe.

V Cerkvi na Slovenskem vsako leto septembra poteka pastoralni tečaj, ki ga za duhovnike in druge pastoralne sodelavce pripravijo škofijske pastoralne službe. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo letos v okviru novega pastoralnega leta družbenega nauka Cerkve oz. socialne pravičnosti potekal 45. pastoralni tečaj na temo Pravičnost v ljubezni. Ob tej priložnosti je vsako leto izšel tudi zbornik, kar pa se letos ne bo zgodilo.

Predstavitev vsebinskih poudarkov s tečaja

Dr. Ivan Štuhec bo v osrednjem predavanju z naslovom 'Katolicizem in sekularizacija' tudi na osnovi nekaterih tez švicarskega avtorja Gabriela Fragnièra spregovoril o družbenem nauku Cerkve. Štuhec razvija misel o novosti in drugačnosti Jezusa Kristusa od takratnih svetnih oblasti ter opredeli značilnosti prvih krščanskih skupnosti. Nadaljuje s sv. Avguštinom, čigar zamisel o dveh državah (civitas terrena kot popolnoma sekularna družba in civitas Dei kot čisto Božje kraljestvo) za krščanstvo postane usodna paradigma. Ustavi se ob sodobnem pojavu sekularizacije kot priložnosti in predavanje sklene razmišljanjem o univerzalnem krščanstvu.

Pastoralni tečaj po škofijah:

Celjska škofija

V Domu sv. Jožefa v Celju se bo v torek, 30. avgusta 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za celjsko škofijo. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelji delavnic pa bodo p. Pavle Jakop OFM,. Božo Rustja in Ivan Štuhec.

Mariborska nadškofija

V Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru se bo v sredo, 31. avgusta 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za mariborsko nadškofijo. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelji delavnic pa bodo: p. Lojze Cvikl DJ, Bernard Geršak in Ivan Štuhec ter msgr. Jože Goličnik, Darja Kalamar in p. Tarzicij Kolenko OFMConv.

Murskosoboška škofija

V Domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih se bo v četrtek, 1. septembra 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za murskosoboško škofijo. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelj delavnice pa Franc Zorec.

Koprska škofija

Na Mirenskem Gradu se bo v torek, 6. septembra 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za koprsko škofijo. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelji delavnic pa bodo Aleš Primc, Božo Rustja in p. Tadej Strehovec OFM. V sredo. 7. septembra 2011, ob 9. uri se bo začel škofijski gospodarski dan za koprsko škofijo.

Novomeška škofija

V Baragovem zavodu v Novem mestu se bo v sredo, 7. septembra 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za duhovnike in laike novomeške škofije. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelja delavnic pa bosta Ivan Kukar in p. Tadej Strehovec OFM.

Ljubljanska nadškofija

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano se bo v sredo, 14. septembra 2011, ob 9. uri začel pastoralni tečaj za duhovnike in druge pastoralne sodelavce ljubljanske nadškofije. V omenjenem Zavodu bo soboto, 24. septembra 2011, od 9. ure dalje potekal pastoralni tečaj tudi za laike in druge pastoralne sodelavce ljubljanske nadškofije. Glavni predavatelj bo Ivan Štuhec, voditelja delavnic pa bosta Ivan Kukar in Andrej Marko Poznič.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh