Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravoslavna Cerkev pozdravlja ‘pametno odločitev Rusov’ za Putina

Objava: 06. 03. 2012 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pravoslavna Cerkev pozdravlja ‘pametno odločitev Rusov’ za Putina

‘Večina prebivalstva je izkazala modrost, resnost in iskreno skrb za deželo in bližnjega’; zmagovalcu volitev tudi čestitke patriarha Kirila I.

Visoki predstavnik pravoslavnega moskovskega patriarhata je pozdravil izvolitev Vladimirja Putina za novega ruskega predsednika. Z volilnim izidom je večina prebivalstva minulo nedeljo ‘izkazala modrost, resnost in iskreno skrb za deželo in bližnjega’, je včeraj za rusko agencijo ‘Interfax’ pojasnil vodja Tajništva za odnose med Cerkvijo in družbo, višji duhovnik Vsevolod Chaplin.

Predaja moči na državnem vrhu je potekala ‘mirno’ in ‘krepostno’, je dejal Chaplin in pohvalil ‘potrpljenje, modrost in spodobnost’ dosedanjega predsednika Dimitrija Medvedjeva. Sposobnosti Putina pa so ‘očitne, kar je že v preteklosti dokazalo neprekinjeno zaupanje ruskega naroda’.

Za razliko od interpretacij v svetovnih medijih prebivalci Rusije namreč niso ‘nezavestni volilici’, ki bi slepo sledili navodilom politikov, je poudaril višji duhovnik Chaplin. Ljudje so se odzvali ‘skrajno smiselno’ na dogajanje v državi; uvideli so ‘vse možne nevarnosti’ in so zmogli razločiti resnico od laži. Leta 1917 je imela dežela ‘izvrstne izglede’, pa je bila priložnost zapravljena, je dejal Chaplin. Danes je ljudstvo ‘zgodovinsko priložnost’ za Rusijo prepoznalo in razumelo, ‘kako hitro jo lahko izgubijo, če se bodo prepustili vplivu hujskačev, ki deželi ne želijo ničesar dobrega’.

Rusija mora pokazati svoje poslanstvo v ‘misijonu svetovne zgodovine’ in ‘napraviti vtis s svojimi uspehi’, je podaril Chaplin. Po njegovem mnenu se mora ‘dežela izogniti revolucijam ter stopati po poti mirnega in odgovornega razvoja, da bi to poslanstvo izpolnila’. Z izvolitvijo Putina so se Rusi ponovno odločili za takšno pot.

Moskovski patriarh Kiril I. pa je novo izvoljenemu predsedniku Putinu včeraj poslal pozdravni telegram, v katerem je poudaril: “Z močno podporo ruskih volilcev, med njimi duhovnikov, škofov in številnih vernikov ruske pravoslavne Cerkve, ste bili ponovno izvoljeni za narodnega voditelja.” Ljudje cenijo pozitivni razvoj v deželi, za katerega naj bi bila odgovorna Putinova politika.

Kiril I. je pojasnil, da so se volilci odločili za ‘stabilen in dosleden razvoj Rusije’. Po njegovem mnenju zdaj obstaja velika verjetnost za nadaljevanje politike ‘za resnico, mir in blagostanje’, Cerkev pa si še naprej želi v sodelovanju z državo prizadevati za moralne vrednote, kot so pravičnost, usmiljenje in poštenje.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh