Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Praznična« Praznična

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 23. 11. 2020 / 15:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2020 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Praznična« Praznična

»Praznična« Praznična

Naj vas nova Praznična popelje v čarobne decembrske dni.
Na naslovnici nove Praznične vas pozdravlja Metka Sporiš, ki je decembra lani odprla prav posebno butično cvetličarno v Škofji Loki. Tudi med karanteno ne miruje, saj ravno v teh dneh v njenem »Sanjskem šopku« že nastajajo adventni venčki in drugo praznično okrasje.

V intervjuju nove Praznične boste prisluhnili svetovno znanima alpinistoma – Marija in Andrej Štremfelj sta prva zakonca, ki sta stopila na najvišji vrh sveta.

Simon Potnik, župnik v Slovenj Gradcu, je spregovoril o letošnjem praznovanju božiča. »Zdaj se lahko rojevajo občestvo in prerojeni odnosi: ko začnem pogrešati, ko mi je mar, ko začne boleti,« je med drugim povedal za našo revijo.


Pobliže boste spoznali etične in verske vrednote Agathe Christie. Ali ste vedeli, da je ta slavna pisateljica kriminalk leta 1967 obiskala tudi Slovenijo?

Povabljeni boste na sprehod po Vrbanovi domačiji v Poljanski dolini in spoznali Urbana Magušarja, lončarja in industrijskega oblikovalca iz Radovljice.

Pokukali boste lahko v zgodovino in spoznali, kakšne so bile nekoč šege in navade ob prehodu v novo leto, ter poizkusili številne recepte in poskrbeli za svoje zdravje. V tokratni številki posebej predstavljamo zdravilne učinke ingverja in granatnega jabolka, izvedeli pa boste tudi nekaj podrobnosti o prehranskih dodatkih.

O prihodnosti turizma smo se pogovarjali z mag. Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije. »Destinacije, ki bodo trajnost postavile v jedro svojega delovanja, bodo okrevale hitreje,« je prepričana.

O tem, kako praznujejo Božič v Kolumbiji, pišeta Silva in Nace Volčič.

V zimski izdaji revije Praznična so predstavljene tudi štiri »naj« jaslice; čeprav jih letos v živo ne bomo mogli občudovati, naj nas spodbudijo, da se bomo bolj posvetili tistim, ki jih bomo pripravili v svojem domu.

Vabljeni torej k prebiranju nove Praznične, ki vam bo zagotovo polepšala prihajajoče dni!


Letna naročnina na revijo Praznična je 19,60 evra. Cena posamezne številke je 4,90 evra. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh