Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznični god sv. Ane in Joahima pri bratih kapucinih v Škofji Loki [FOTO]

Za vas piše:
br. Jožko Smukavec
Objava: 28. 07. 2022 / 18:09
Oznake: Maša, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2022 / 19:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznični god sv. Ane in Joahima pri bratih kapucinih v Škofji Loki [FOTO]
God svete Ane je pri bratih kapucinih velik praznik. FOTO: Tatjana Splichal

Praznični god sv. Ane in Joahima pri bratih kapucinih v Škofji Loki [FOTO]

Kapucinska cerkev v Škofji Loki je posvečena sveti Ani in njenemu možu svetemu Joahimu, Marijinim staršem oz. Jezusovim starim staršem.

God svete Ane je tako pri bratih kapucinih velik praznik. Cerkev je okrašena, svete maše so slavnostne, po njih je pripravljena pogostitev, na katero je povabljen prav vsak.

Jutranjo sveto mašo je ob 15-letnici mašništva srčno daroval predstojnik samostana br. Jožko Smukavec. FOTO: Tatjana Splichal

Praznovanje v torek, 26. julija, se je začelo z jutranjo sveto mašo, ki jo je ob 15-letnici svojega mašništva srčno daroval predstojnik samostana, brat Jožko Smukavec.

Dopoldne je maševal letošnji biseromašnik br. Bernard Jauk. FOTO: Tatjana Splichal

Ob 11. uri je maševal letošnji bisernomašnik, brat Bernard Jauk. V 60 letih služenja Bogu in ljudem mu ni zmanjkalo poguma, moči, razumnosti, predvsem pa ljubezni.

Pri večerni daritvi pa se je navzočih dotaknila pričevanjska iskrenost in predanost letošnjega novomašnika Tadeja Pagona. FOTO: Tatjana Splichal

Pri večerni daritvi pa se je navzočih dotaknila pričevanjska iskrenost in predanost letošnjega novomašnika Tadeja Pagona. V nagovoru je iz svoje osebne oziroma družinske izkušnje predstavil lepoto in moč slavljenke, svete Ane, navzočim pa je podelil tudi novomašni blagoslov.

Potem pa so prišle na vrsto še zemeljske dobrote in veselje ob druženju občestva. FOTO: Tatjana Splichal

Na koncu so bratje kapucini na vrtu samostana blagoslovili še novo znamenje svojega ustanovitelja in brata svetega Frančiška.

Potem pa so prišle na vrsto še zemeljske dobrote in veselje ob druženju občestva.

Več fotografij Tatjane Splichal pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo in nato drsenje s puščico v levo in desno).

Kupi v trgovini

Sveti in blaženi kapucini
Svetniki
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh