Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik Marijinega rojstva v Velikih Laščah

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 14. 09. 2022 / 10:23
Oznake: Cerkev, Dogodek, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 12:57
Praznik Marijinega rojstva v Velikih Laščah
FOTO: Branka Levstik

Praznik Marijinega rojstva v Velikih Laščah

Župnijska cerkev Marijinega rojstva je dobila nov vetrolov, ob slovesnem prazniku pa so bili imenovani tudi novi ključarji.

Praznik se je začel z jutranjo mašo, ki jo je daroval župnik Andrej Ojstrež, in izpostavitvijo Najsvetejšega, sklenil pa se je s slovesno večerno mašo, ki jo je daroval škof Anton Jamnik. V homiliji je poudaril pomen Marijinega rojstva, saj je Marija mati Jezusa Kristusa in tudi naša dobra mati, ki se ji priporočamo, da bi po njenem zgledu izpolnjevali Božjo voljo. Izpostavil je moč molitve in celodnevnega češčenja kot izraza hvaležnosti Gospodu, da je med nami v zakramentu evharistije. Za zgled je dal škofa Baraga, ki je vsak dan molil vsaj tri ure in imel iskreno rad Jezusa, prav zato pa je mogel imeti iskreno rad »svoje Indijance«. Ob prazniku je treba zato biti hvaležen tudi staršem in starim staršem za življenje, da iz tega čudeža naredimo nekaj lepega in dobrega.

Sledil je blagoslov novega steklenega vetrolova, nato pa so bili za petletno obdobje imenovani ključarji. Škof Jamnik se jim je zahvalil za sprejeto nalogo in se jim zahvalil za delo, ki ga bodo opravili v s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh