Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Praznik Svetega Rešnjega telesa dokazuje, da je Bog ljubezen.'

Objava: 15. 06. 2009 / 08:14
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Praznik Svetega Rešnjega telesa dokazuje, da je Bog ljubezen.'

Sveti oče o nesprejemljivosti svetovne lakote

Skrajno nesprejemljivo je, da na stotine milijonov ljudi na svetu še naprej trpi zaradi lakote in revščine, je papež Benedikt XVI. včeraj po molitvi angelovega češčenja nagovoril 15.000-glavo množico vernikov na Trgu sv. Petra v Vatikanu. V svojem govoru se je papež spomnil praznika Svetega Rešnjega telesa, ki smo ga v katoliški Cerkvi obhajali minuli četrtek. Po besedah svetega očeta ta praznik dokazuje Božjo ljubezen do človeka.

Svetovno lakoto je sveti oče opisal kot ‘nesprejemljvo stvarnost’ in ob tem pozval udeležence konference Združenih narodov, ki bodo konec tega meseca razpravljali o gospodarski in finančni krizi, naj pripravijo konkretne učinkovite strateške ukrepe za boj proti lakoti, čeprav jih verjetno ne bo prav preprosto sprejeti.

Papež je nagovoril tudi vse odgovorne za javni blagor in usodo našega planeta ter jim zaželel, da bi jih Sveti duh obdaril z modrostjo in človeško solidarnostjo, s čimer bi današnjo krizo spremenili v stvarnost, ki bi posvetila večjo pozornost dostojanstvu vsakega človeka in po vsem svetu enakopravno porazdelila moč odločanja in naravno bogastvo.

Sveti oče je izrazil upanje, da bodo na tej konferenci, kot tudi v ostalih mednarodnih ustanovah, sprejeli odločitve, s katerimi bo soglašala celotna mednarodna skupnost in da bo ta storila vse, kar je v njeni moči, da bi zdaj in v prihodnosti vsem zagotovili potrebno prehrano in dostojno življenje.

Ob koncu nagovora je papež navzočim v molitev priporočil novo duhovno pobudo, ki se bo začela po skorajšnjem zaključku Pavlovega leta, molitev za nove duhovne poklice v Letu duhovnikov. To jubilejno leto, je povedal papež, naj bo priložnost za poglobitev vrednosti in pomena duhovniškega poslanstva ter za prošnje Gospodu, naj Cerkev obdari s številnimi predanimi duhovniki.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh