Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje jubileja Slovenije v Katoliški cerkvi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 18. 06. 2021 / 08:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2021 / 22:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznovanje jubileja Slovenije v Katoliški cerkvi

Praznovanje jubileja Slovenije v Katoliški cerkvi

Maše za domovino, blagoslov slovenske zastave, 24 ur posta in molitve za domovino, zvonjenje …

Župniki naj v nedeljo, 20. junija 2021, darujejo svete maše za domovino. FOTO: Tatjana Splichal



Tudi katoličani so pred 30 leti pomembno pomagali postavljati temelj samostojni Sloveniji, o čemer obširno pišemo tudi v osrednji temi nove številke tednika Družina (25/2021).

Štirje sklepi škofov

Škofje pa so že v začetku maja, na 123. redni seji Slovenske škofovske konference (SŠK), sprejeli štiri sklepe o praznovanju 30. obletnice slovenske samostojnosti v Katoliški cerkvi v Sloveniji.

Nedeljske maše za domovino

Kot je zapisal generalni tajnik SŠK dr. Tadej Strehovec, naj župniki v nedeljo, 20. junija 2021, darujejo svete maše za domovino, blagoslovijo slovensko zastavo in jo – ob prepevanju Zdravljice – izobesijo iz zvonika. Po maši naj bo kulturni program.

24 ur posta in molitve za domovino

Župniki in župnijske skupnosti naj se tudi pridružijo pobudi »24 ur posta in molitve za domovino« od ponedeljka, 21. junija, od 18. ure do torka, 22. junija 2021, do 18. ure, ko jo bo zapečatila slovesna sveta maša za domovino v ljubljanski stolnici.


Na predvečer praznika, v četrtek, 24. junija 2021, naj se – še spodbujajo škofje – ob 18. uri po vseh župnijskih cerkvah oglasijo zvonovi. FOTO: Tatjana Splichal


Devetdnevnica za domovino

»Slovenski katoličani naj se pridružijo k molitvi devetdnevnice za domovino, ki so jo prejeli župniki prek pastoralnih služb. Župniki so prejeli podobice z molitvijo za domovino, ki jih razdelijo vernikom in jih povabijo k molitvi tudi po družinah,« je sklep škofov zapisal dr. Strehovec.

Na predvečer praznika bo zvonilo

Na predvečer praznika, v četrtek, 24. junija 2021, naj se – še spodbujajo škofje – ob 18. uri po vseh župnijskih cerkvah oglasijo zvonovi v čast 30. obletnice samostojnosti in neodvisnosti.

Spodbuda duhovnikom

Hkrati škofje pozivajo duhovnike, redovnice, redovnike in katoliške ustanove, naj prek spletnega obrazca TUKAJ ali prek e-pošte (info@rkc.si) sporočijo dogodke in prireditve, povezane s praznovanjem slovenske samostojnosti.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh