Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje slovenske samostojnosti v Bruslju

Za vas piše:
T. M.
Objava: 07. 07. 2021 / 11:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.07.2021 / 12:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznovanje slovenske samostojnosti v Bruslju
Klemen Žumer, Romana Tomc in Franc Bogovič. FOTO: Arhiv Slovenskega pastoralnega centra.

Praznovanje slovenske samostojnosti v Bruslju

Rojaki v Bruslju so se v nedeljo, 27. junija 2021, zbrali v Slovenskem pastoralnem centru pri sveti maši za domovino.

Po sveti maši, ki jo je daroval vodja centra in slovenski duhovnik v Beneluksu in Parizu dr. Zvone Štrubelj, je sledil koncert slovenskih ljudskih pesmi z gostjama iz domovine. 

Videti in prisluhniti človeku v stiski, iti na pot do njega. To prinaša ozdravljenje. Slovenci bomo ozdravljeni, ko bomo presegli ideološke razprtije in se zedinili glede vrednot, ki nas ohranjajo pri življenju, nam zagotavljajo obstoj in napredek. (Zvone Štrubelj) 

Pogovorni večer 

V Slovenskem pastoralnem centru v Bruslju so v sredo, 30. junija 2021, na vigilijo začetka predsedovanja Slovenije Svetu EU pripravili pogovorni večer z naslovom »Pod šotorom prijateljstva«. 

FOTO: Arhiv Slovenskega pastoralnega centra.

Klemen Žumer je povezoval pogovor z evropskima poslancema Romano Tomc in Francem Bogovičem na teme kot so Slovenska demokracija po 30. letih, stanje v EU in kje lahko Slovenija najbolj pomaga EU usklajevati zadeve predvsem v naslednjih šestih mesecih. 

Dogodka sta se udeležila tudi veleposlanik v Belgiji, dr. Rado Genorio, in David Brozina, vodja notranjih služb pri Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri EU. Pogovori pod šotorom prijateljstva bodo potekali od septembra do konca predsedovanja, da »bi se zavedali kvalitet, ki jih imamo in kako lahko obogatimo celotno Evropo ter prispevamo korak na poti sprave«. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh