Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prebirajte podlistek, preberite knjigo

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 06. 05. 2020 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2020 / 12:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prebirajte podlistek, preberite knjigo

Redni bralci Družine lahko v vsaki novi številki berete podlistek Bližina daljave pisateljice Nataše Konc Lorenzutti.

Foto: Tatjana Splichal

Redni bralci Družine lahko v vsaki novi številki berete podlistek Bližina daljave. Če ste morda zamudili kakšen odlomek ali ste se pozno pridružili navdušenim bralcem ali pa bi želeli, da roman prebere tudi vaši bližnji, lahko knjigo kupite v naših knjigarnah.

Resnična zgodba spremlja Anico z Idrijskih hribov od njenih otroških let, prek mladosti do starosti, ko se sprehaja po spominih iz svojega življenja. Avtorica Nataša Konc Lorenzutti je želela zgodbo zapisati zanimivo, ne dokumentarno, vendar si ni hotela pustiti preveč literarne svobode, zato je več let zahajala h gospe v idrijske hribe in si zapisovala njene spomine. Vedela je namreč, da roman lahko napiše le, če ga splete iz drobnih dogodkov, drobnih detajlov.

Pisateljica Nataša Konc Lorenzutti je za roman Bližina daljave prejela nagrado svetlobnica, ki jo podeljuje založba Družina.

Kot so zapisali v utemeljitvi nagrade svetlobnica, »avtorica z romanom bralca zapelje v pripoved junakinje, ki po eni strani pristno in doživeto razkriva lastne stiske, po drugi strani pa presenetljivo objektivno predstavlja vojne in politične razmere v svojem okolju, ne le italijanskih in nemških okupatorjev, temveč tudi revolucionarno partizansko vojsko.«

Obiščite nas znova v naših knjigarnah!

Informacije in naročila na:
telefon: 01/360-28-28,
e-naslov: narocila@druzina.si
ali prek naše spletne trgovine na
www.druzina.si

Roman je v knjižni obliki izšel maja 2017, v galeriji Družina pa je nastajanje romana predstavila v pogovoru s članico žirije Matejo Komel Snoj. Posnetek pogovora si lahko ogledate spodaj.






Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh