Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred avtomobilsko industrijo so zahtevni izzivi [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 12. 10. 2021 / 15:43
Oznake: Gospodarstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2021 / 15:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred avtomobilsko industrijo so zahtevni izzivi [VIDEO]
Vladna ekipa s predstavniki dobaviteljev slovenske avtomobilske industrije. FOTO: Twitter Vlada RS

Pred avtomobilsko industrijo so zahtevni izzivi [VIDEO]

Predsednik vlade Janez Janše se je skupaj z ministrsko ekipo v Idriji srečal z desetimi vodilnimi slovenskimi dobavitelji avtomobilske industrije, pred katero so v luči električne mobilnosti prihodnosti zahtevni izzivi.

Osrednja točka pogovorov je bila misija »GREMO, GREen MObility« in transformacija avtomobilske industrije v 4. industrijski revoluciji. »Gre za kompleksen pristop pri celotnem projektu. Gre za motorje, pogonske mehanizme, baterije, zgradbo vozil, kar pomeni, da je slovenska industrija sposobna prispevati produkte, ki predstavljajo bistvene sestavne dele brezogljične mobilnosti,« je poudaril premier Janez Janša.

Prava smer

Vodilna slovenska podjetja avtomobilske industrije so na razstavi svojih izdelkov izpostavila, da misija GREMO, GREen MObility predstavlja ustrezno povezovanje industrije in znanosti ter pomeni dobro pot za uveljavitev slovenske avtomobilske industrije na globalnem trgu.

Izjava po delovnem sestanku predsednika vlade Janeza Janše in direktorja Hidrie dr. Iztoka Seljaka

Avtomobilska industrija predstavlja petino našega izvoza

Kot je izpostavil predsednik vlade, slovenska avtomobilska industrija predstavlja 20 % našega izvoza. »Vlada bo do konca leta sprejela ustrezno strategijo o tem, kako pomagati tistim, ki bodo v Sloveniji naslavljali izziv brezogljične mobilnosti,« je dejal premier.

»Od komercializacije mišic h komercializaciji možganov«

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je dejal, da slovenska avtomobilska industrija prispeva približno desetino k slovenskemu BDP in več kot petino k izvozu. »Zaposluje kar 40.000 ljudi. Ključni strateški cilj našega razvoja je ravno visoka dodana vrednost. Narediti moramo korak od komercializacije mišic h komercializaciji možganov.«


Nalaganje
Nazaj na vrh