Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred dnevom državnosti maša za domovino

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 06. 2015 / 10:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred dnevom državnosti maša za domovino

Pred dnevom državnosti maša za domovino

Mašo za domovino bo ob 18. uri v ljubljanski stolnici daroval novomeški škof in predsednik SŠK Andrej Glavan.

Foto: Tatjana Splichal

Pred jutrišnjim dnevom državnosti bodo že nocoj po državi številne slovesnosti. V ljubljanski stolnici sv. Nikolaja pa bo maša za domovino, s katero se bo končal Dan molitve in posta za domovino. Skupaj s slovenskimi škofi jo bo ob 18. uri daroval novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Glavan.

K zahvalni maši za domovino so poleg vernikov povabljeni tudi predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora. Udeležila se je bosta tudi premier Miro Cerar in predsednik Državnega zbora Milan Brglez. Pri bogoslužju bodo poleg Zbora Slovenske filharmonije sodelovali tudi predstavniki Enote za protokol ter kvintet trobil orkestra Slovenske vojske.

Osrednja državna proslava bo ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bo zbrane nagovoril predsednik republike Borut Pahor. Sodelovali bodo tudi zastavonoše, praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih društev ter Garda Slovenske vojske. Še prej se bodo poslanke in poslanci sešli na slavnostni seji.

Slovenska skupščina je 25. junija 1991 sprejela Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, temeljni osamosvojitveni pravni akt. Dan pozneje je bila v čast osamosvojitve slovesnost, nato pa se je začela desetdnevna vojna, v kateri je Slovenija uspešno ubranila svojo odločitev za samostojnost.

V spomin na sprejem temeljne listine v Sloveniji 25. junija praznujemo državni praznik, ki je tudi dela prost dan.

Vir: STA, SŠK

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh