Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi predavanje Martina Sušnika o prostem času in svobodi

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 10. 2021 / 00:50
Oznake: Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 19:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi predavanje Martina Sušnika o prostem času in svobodi
Predavanje Martina Sušnika z naslovom »Prosti čas in svoboda. Filozofski pogled na otium« bo nocoj ob 19. uri v dvorani Katoliškega inštituta na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. FOTO: Urška Makovec

Drevi predavanje Martina Sušnika o prostem času in svobodi

Zavod Philosophia perennis v sodelovanju s Katoliškim inštitutom in založbo Družina drevi vabi na predavanje slovenskega filozofa Martina Sušnika iz Argentine.

Ali še vemo, kaj je prosti čas? Ali naše izkušnje prostega časa pomenijo resnični »rez« z našim aktivnim življenjem, ali pa so njegovo prikrito nadaljevanje? Ga morda posvetimo temu, v kar so nas prepričali, da so naše želje, dejansko pa ni ravno tako? Do katere mere je naš »svoboden čas« res svoboden? Kako je prosti čas odvisen od človekove svobode, zlasti notranje svobode?

O predavatelju

Martin Sušnik je slovenski filozof iz Buenos Airesa. Na Instituto Superior Nuestra Señora de La Paz v Buenos Airesu poučuje filozofijo vzgoje (pedagogiko), etiko in družbeno filozofijo. Na Instituto Superior Marista poučuje metafiziko, na katedri za filozofijo na Katoliški univerzi v La Plati filozofsko pa teologijo. Mlade uči filozofijo, prav tako srednješolce. Ustvarjalen je tudi kot glasbenik in scenski umetnik. Dejavno je vključen v Fundación Emilio Komar in v slovenski zavod Philosophia perennis. S predavanji in članki je močno povezan s slovenskim krogom realistične filozofije.

Kupi v trgovini

Svobodni
Osebna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh