Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor izpolnil obljubo [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 08. 2022 / 17:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2022 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor izpolnil obljubo [VIDEO]
Predsednik Borut Pahor in škof Maksimilijan Matjaž. FOTO: FB Borut Pahor

Predsednik Pahor izpolnil obljubo [VIDEO]

Današnjega slavnostnega dogodka ob zaključku obnove župnijske cerkve Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah se je udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki je nagovoril zbrane na slovesnosti.

Predsednik Borut Pahor na slavnostnem dogoku v Šmarju pri Jelšah. FOTO: FB Borut Pahor

Obnova cerkve Marije Vnbovzete v Župniji Šmarje pri Jelšah, ki so jo zaradi posledic delovanja podtalne vode že dolgo želeli, je trajala pet let, začeli so jo namreč julija 2017 in končali letošnjega julija. Sanacija vlage v zidovih, razširitev cerkvene ladje z novim vhodnim prizidkom, obnova notranjosti s tlaki, klopmi, freskami, kipi, razsvetljavo in oltarjem, obnova zunanjosti – celoten projekt obnove, o kateri smo več pisali TUKAJ, je bil »težak« 1,5 milijona evrov.


Na današnji slavnostni zaključni dogodek je predsednika Boruta Pahorja povabil župnik in dekan v Šmarju pri Jelšah Damjan Ratajc. V vabilu je zapisal, da se je Pahor poleti 2017 v okviru predsedniške kampanje, ko je prehodil velik del Slovenije, ustavil tudi pred cerkvijo, kjer so se ravno začela obnovitvena dela, in obljubil: »Če bom izvoljen za predsednika, pridem na blagoslov obnovljene cerkve.« Danes je obljubo izpolnil.


Že pred popoldanskim praznovanjem s kulturnim programom, glasbo, druženjem in pogostitvijo pod šotorom pred kulturnim domom pa je dopoldne veliko slovesnost ob zaključku obnovitvenih del v šmarski cerkvi z blagoslovom cerkve in posvetitvijo novega oltarja vodil celjski škof in član Stalnega sveta Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. S tem se je tudi zaključil teden slovesnih prireditev v župniji.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh