Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor izrazil hvaležnost pripadnikom Slovenske vojske

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 06. 2022 / 17:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 17:31
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Predsednik Pahor izrazil hvaležnost pripadnikom Slovenske vojske

Predsednik Pahor izrazil hvaležnost pripadnikom Slovenske vojske
Predsednik Borut Pahor. FOTO: Daniel Novakovič/STA
Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je imel pred državnim praznikom dnevom državnosti avdio-videokonferenco s pripadniki Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in na misijah.

Na videokonferenci sta sodelovala tudi minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

Na vseh misijah in mednarodnih operacijah trenutno deluje 279 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

Na videokonferenci so predsedniku Borutu Pahorju poročali poveljniki kontingentov Slovenske vojske iz Bosne in Hercegovine, s Kosova, Slovaške, iz Latvije, Iraka in Malija.

Predsednik Pahor se je v nagovoru uvodoma zahvalil poveljnikom kontingentov Slovenske vojske, ki delujejo v tujini za sodelovanje v vseh preteklih letih, ko so si lahko izmenjali poročila in mnenja.

Predsednik Pahor je nekaj besed namenil tudi prihajajočemu prazniku. FOTO: Daniel Novakovič/STA

Ob tem je predsednik Pahor poudaril izjemen prispevek pripadnic in pripadnikov na misijah k ugledu naše države: »Delo opravljate predano in profesionalno, uživate ugled v mednarodni skupnosti in s tem prispevate k ugledu naše države.«

Predsednik Pahor je izpostavil pomen visoko in profesionalno usposobljene vojske, sploh v času, ko je vojna prvič tako zelo blizu, v Evropi. »Ukrajine ne smemo pustiti na cedilu,« je dejal slovenski predsednik, saj bi se s tem se odrekli tudi svojim vrednotam.

Na koncu je predsednik dejal, da želi tudi v luči praznika vse pripadnice in pripadnike Slovenske vojske spomniti, da smo ob razglasitvi samostojne države bili napadeni, a smo našo državo tudi sami ubranili, kar nam daje moč in ponos zlasti ob tem prazniku.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh