Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor na obisku pri hrvaškem kolegu Milanoviću

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 26. 04. 2022 / 19:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2022 / 19:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor na obisku pri hrvaškem kolegu Milanoviću
Predsednik Pahor je bila danes popoldne na delovnem obisku v Zagrebu. FOTO: Urad predsednika RS

Predsednik Pahor na obisku pri hrvaškem kolegu Milanoviću

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je bil danes popoldan na povabilo predsednika Republike Hrvaške Zorana Milanovića na delovnem obisku v Zagrebu.

Predsednika sta se na delovnem srečanju posvetovala o aktualnih vprašanjih na domačem območju in v Evropi, sporočajo iz predsednikovega urada. Državna voditelja sta se kot sovoditelja pobude Brdo-Brioni posvetovala tudi o sklicu naslednjega srečanja voditeljev te pobude: voditeljem bosta predlagala, da bi tokratno srečanje priredili v Sloveniji.

Predsednika sta govorila tudi o skorajšnjem srečanju 10. maja 2022 v Reki, ob 30. obletnici Zveze društev Slovencev na Hrvaškem.

Kot spominjajo pri STA, je bilo zadnje srečanje voditeljev procesa prav tako v Sloveniji, in sicer ob deseti obletnici pobude maja lani na Brdu pri Kranju, ko so voditelji Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije, Kosova in Albanije v skupni izjavi Evropsko unijo pozvali, naj Zahodni Balkan vidi kot celoto, širitev na to območje pa so označili kot politični, varnostni in gospodarski interes unije.

FOTO: Urad predsednika RS

Predsednika Pahor in Milanović sta spregovorila tudi o skorajšnjem srečanju 10. maja 2022 v Reki, ob 30. obletnici Zveze društev Slovencev na Hrvaškem, in trilaterali Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki jo letos junija prireja Hrvaška.

Nalaganje
Nazaj na vrh