Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor na Poljskem

Za vas piše:
T. M.
Objava: 19. 05. 2022 / 10:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2022 / 10:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor na Poljskem
Predsednik Borut Pahor. FOTO: Tatjana Splichal

Predsednik Pahor na Poljskem

Predsednik Pahor bo na povabilo predsednika Dude obiskal Poljsko.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo od danes do sobote, 21. maja, na povabilo predsednika Republike Poljske Andrzeja Dude mudil na uradnem obisku na Poljskem. Gre za nadaljevanje rednega dialoga med državama na najvišji politični ravni, z obiskom pa bo obeležena tudi 30. obletnica diplomatskih odnosov med državama.

»Dober in odprt dialog« 

Predsednika Pahor in Duda se redno srečujeta na bilateralnih in večstranskih srečanjih in imata zelo dober in odprt dialog. Predsednik Republike Poljske je bil v Sloveniji na uradnem obisku marca leta 2017, predsednik Pahor se je na njegovo povabilo udeležil svetovne slovesnosti ob osemdesetletnici začetka druge svetovne vojne leta 2019, predsednika pa sta leta 2018 v Gorlicah skupaj odkrila spomenik slovenskim žrtvam prve svetovne vojne, padlim na galicijski fronti. 

Osrednje teme pogovorov obeh predsednikov bodo aktualna mednarodna varnostna vprašanja, s poudarkom na vojni v Ukrajini in razmerah na Zahodnem Balkanu.

Predsednika bosta obiskala muzejski kompleks koncentracijskega taborišča Auschwitz

Ob tokratnem uradnem obisku bo predsednik Pahor v soboto obiskal muzejski kompleks koncentracijskega taborišča Auschwitz in se seznanil s stanjem glede obnove bloka 17, nekdanjega taborišča Auschwitz-Birkenau, kjer naj bi bila postavljena stalna razstava o slovenskih internirancih in internirankah. Predsednik republike bo ob tem pri spominskem obeležju položil venec. 


Nalaganje
Nazaj na vrh