Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor obiskal Center Janeza Levca

Za vas piše:
J.P.
Objava: 28. 02. 2022 / 14:39
Oznake: Mladi, Predsednik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 05:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor obiskal Center Janeza Levca
Predsednik Borut Pahor si je ogledal knjigoveško in ustvarjalno delavnico. FOTO: Danijel Novakovič/STA

Predsednik Pahor obiskal Center Janeza Levca

Slovenski predsednik Borut Pahor je, na povabilo uporabnice centra, gospe Karmen, danes obiskal ljubljanski Center Janeza Levca, vzgojno-izobraževalno ustanovo, namenjeno vzgoji, izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, zlasti učencem z motnjami v duševnem razvoju in z avtizmom.

Predsednika Pahorja, ki je tretjič doslej obiskal eno od enot ali dejavnosti centra, sta sprejela strokovna vodja Elvira Agić Kek in direktor dr. Matej Rovšek, ki se je visokemu gostu v priložnostnem nagovoru zahvalil in poudaril, da ima njegov obisk velik družbeni pomen.

Pahor uporabnike in vodstvo centra povabil v Predsedniško palačo

Borut Pahor pa se je, kot so sporočili iz predsednikovega urada, vodstvu centra in uporabnikom zahvalil za gostoljuben sprejem in jih povabil na obisk v Predsedniško palačo, ob koncu pa je z gospo Karmen še opravil krajši pogovor za interni časopis centra Ustvarjamo vezi.

Predsednik Borut Pahor na obisku v ljubljanskem Centru Janeza Levca. FOTO: Danijel Novakovič/STA

Knjigoveška in ustvarjalna delavnica

Sicer pa si je slovenski predsednik ogledal knjigoveško in ustvarjalno delavnico. Tradicijo knjigoveštva v centru ohranjajo že od ustanovitve leta 1953, ko je bila knjigoveznica prva tovrstna delavnica v nekdanji skupni državi in je usposabljala knjigoveze, ki so končali šolo Janeza Levca.

Uporabniki Pahorju pokazali izdelke

Uporabniki centra so predsedniku Pahorju predstavili svoje delo in mu pokazali že narejene izdelke, hkrati pa jim je tudi pomagal pri izdelavi, so še sporočili iz predsednikovega urada.

Nalaganje
Nazaj na vrh