Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor v mnenje poslal kandidature za sodnika na sodišču EU

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 18. 08. 2021 / 15:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 15:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor v mnenje poslal kandidature za sodnika na sodišču EU
Prijavljenih kandidatov je 8, predsedniku zakon omogoča, da se lahko opredeli za več kot le enega. FOTO: Tatjana Splichal

Predsednik Pahor v mnenje poslal kandidature za sodnika na sodišču EU

Predsedniku vlade RS in predsedniku Sodnega sveta RS je danes predsednik Pahor v mnenje posredoval kandidature za mesto sodnika na Sodišču EU v Luksemburgu.

Za to mesto se je prek razpisa Ministrstva za pravosodje prijavilo 8 kandidatov, o čemer je Minister za pravosodje Predsednika Pahorja tudi obvestil.

Na seznamu kandidatov je dr. Matej Accetto, dr. Marko Ilešič, dr. Damjan Kukovec, prof. dr. Senko Pličanič, Miro Prek, PhDprof., dr. Saša Sever, Ana Stanič, LL.M., prof. Jure Vidmar, Dr. phil., PhD.

Predsednik Pahor se bo po tem, ko bo pridobil mnenja vlade in sodnega sveta do prijavljenih kandidatov opredelil, kot je to v skladu s 6. členom Zakona o predlaganju kandidatov iz Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč, nato pa predlog posredoval Državnemu zboru RS v izvolitev. Zakon predsedniku republike tudi omogoča, da lahko predlaga več kandidatov ali kandidatk.

Pred sejo državnega zbora bo v predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata oziroma večih kandidatov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh