Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik SŠK škof Saje sprejel novega veleposlanika pri Svetem sedežu

Za vas piše:
J. P.
Objava: 10. 08. 2023 / 22:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2023 / 22:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik SŠK škof Saje sprejel novega veleposlanika pri Svetem sedežu
Škof Andrej Saje in veleposlanik Franc But. FOTO: SŠK

Predsednik SŠK škof Saje sprejel novega veleposlanika pri Svetem sedežu

Kot so sporočili s Slovenske škofovske konference (SŠK), je novomeški škof in predsednik SŠK msgr. dr. Andrej Saje v četrtek, 10. avgusta 2023, na sedežu Škofije Novo mesto sprejel novega slovenskega veleposlanika pri Svetem sedežu mag. Franca Buta.

Franc But, sicer nekdanji politik (kmetijski minister in predsednik Slovenske ljudske stranke) in dolgoletni veleposlanik (na Češkem, v Srbiji in nazadnje, do lani, v Nemčiji), bo kot osmi slovenski veleposlanik pri Svetem Sedežu nasledil Jakoba Štunfa.

Vloga SŠK

Škof Andrej Saje je gostu predstavil novomeško škofijo in vlogo Slovenske škofovske konference, ki povezuje škofe krajevnih Cerkva v skupni skrbi za oznanjevanje evangelija, v nekaterih vprašanjih pa je tudi sogovornik z državo.

Sogovornika sta se srečala na sedežu Škofije Novo mesto. FOTO: SŠK

Pomen solidarnosti

Saje in But se nista mogla izogniti tragediji, ki so jo v glavnini države minule dni povzročila huda neurja, poplave in plazovi, izpostavila sta tudi pomen solidarnosti in pomoči bližnjemu v stiski, so še sporočili s SŠK.

O sinodalnem procesu in vlogi vere

Sogovornika sta se ustavila še pri sinodalnem procesu za Cerkev, ki je v teku, pri vlogi vere kot pozitivnem dejavniku v družbi in pri pomenu Svetega sedeža ne zgolj pri povezovanju delnih Cerkva, marveč tudi pri spoštovanju človekovega dostojanstva, gradnji miru v svetu in varovanju stvarstva.

Nalaganje
Nazaj na vrh