Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsedniška ločitev v Gvatemali je posmeh družini

Objava: 06. 04. 2011 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predsedniška ločitev v Gvatemali je posmeh družini

Predsedniški par naj bi se ločil, ker želi prva dama vložiti kandidaturo za novo predsednico države.

Družinska strokovnjakinja v Gvatemali obtožuje predsednika države in njegovo soprogo 'norčevanja iz družine'. Par je namreč pred nedavnim oznanil svojo ločitev, zato da bi se prva dama lahko potegovala za predsednico države.

Marisol Gonzalez de Parellada je v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA dejanje predsedniškega para označila kot ‘nespoštljivo in norčevanje iz najpomembnejše institucije: družine, jedra in temelja naše družbe’. Gonzalez de Parelladova je podpredsednica Gvatemalske zveze za zaščito življenja in družine.

Prva dama Sandra Torres je svojo predsedniško kandidaturo vložila 8. marca. V naslednjih dneh je predsednik Alvaro Colom oznanil, da se bosta z ženo ločila, saj gvatemalska zakonodaja bližnjim sorodnikom podpredsednika in predsednika ne dopušča, da bi se potegovali za enak položaj. Par je poročen osem let.

‘To je žaljenje inteligence celotnega naroda, ki potrebuje dobre voditelje in vzorne ljudi z močnimi krepostmi in vrednotami, da bi deželo popeljali v prihodnost,’ je nadaljevala Gonzalez de Parelladova in zaključila, da je ‘v tem primeru zakonska razveza zlorabljena zaradi manipulacije celotne države.’

Na fotografiji: gvatemalski predsednik Alvaro Colom
Vir: Wikipedia

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh