Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavili molitev za svetovni dan mladih 2013

Objava: 19. 07. 2012 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavili molitev za svetovni dan mladih 2013

Na hrbni strani listka z molitvijo so natisnjene podobe petih zavetnikov svetovnega dneva mladih v Braziliji: bl. Janeza Pavla II., Naša Gospe iz Aparecide, sv. Sebastjana, sv. Antona od sv. Ane Galvão in sv. Terezije Deteta Jezusa.

V preteklih dneh je bila predstavljena uradna molitev za svetovni dan mladih, ki ga med 23. in 28. julijem prihodnje leto prirejajo v brazilskem Riu de Janeiru. Kot poroča Radio Vatikan, je molitev prošnja k Bogu Očetu za pomoč mladim, da bi postali »evangelizatorji, ki jih Cerkev v tretjem tisočletju potrebuje«, »graditelji kulture življenja in miru« ter »protagonisti novega sveta«.

Molitev je ob koncu svete maše prebral nadškof v Riu Orani João Tempesta, ki je tudi predsednik organizacijskega odbora za svetovni dan mladih. Molitev je bila razdeljena tudi med vernike, na hrbni strani listka pa so natisnjene podobe petih zavetnikov svetovnega dneva mladih v Braziliji: bl. Janeza Pavla II., Naša Gospe iz Aparecide, sv. Sebastjana, sv. Antona od sv. Ane Galvão in sv. Terezije Deteta Jezusa. Prihodnjo nedeljo bo uradno predstavljena tudi himna svetovnega dneva mladih 2013, ki bo usklajena s temo dogodka: Pojdite in naredite vse narode za moje učence (prim. Mt 28,19).

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh