Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjig Opazovalec in Arie antiche na Knjižnem sejmu

Objava: 02. 12. 2010 / 11:06
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev knjig Opazovalec in Arie antiche na Knjižnem sejmu

Založba Družina je 1. decembra dopoldne na letošnjem Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Klubu Lili Novy predstavila 33. in 34. knjigo iz zbirke Sidro.

Založba Družina je 1. decembra dopoldne na letošnjem Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Klubu Lili Novy predstavila 33. in 34. knjigo iz zbirke Sidro: mojstrovino največjega španskega filozofa Ortega y Gasseta Opazovalec in zadnjo pesniško zbirko pesnika dr. Braneta Senegačnika Arie Antiche.

Predstavitev je v imenu Založbe Družina vodila Manica Ferenc, vanjo je uvedel direktor založbe Tone Rode, omenjeno delo y Gasseta je predstavila prevajalka filozofinja Maria Debevec Simčič, Arie Antiche pa sam pesnik Senegačnik. Lepega dogodka, takšnega, ki je »pobožal dušo« v mrzlem, vetrovnem in deževno-snežnem vrememu, se je udeležilo izbrano občinstvo.

Tone Rode je najprej povedal, da je Založba Družina »ponosna« na zbirko Sidro, v kateri je doslej izšlo že toliko del, ter da ji bo še naprej namenjala posebno pozornost, saj predstavlja eno ključnih dejavnosti založbe. Prvo od predstavljenih del – y Gassetov Opazovalec – govori o »človekovem stiku z realnostjo, neposredno o človekovi eksistenci, živo in izjemno bogato«, drugo – Senegačnikove Arie Antiche – nam v »klasični formi prinaša pesnikov dialog z glasbo, presežno in trajno«.

Več o predstavitvi v prihodnji številki Družine.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh