Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavljen logo papeževega obiska na Kubi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 14. 08. 2015 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavljen logo papeževega obiska na Kubi

Predstavljen logo papeževega obiska na Kubi

V Havani pa danes uradno odpirajo ameriško veleposlaništvo.

Na Kubi so predstavili uradni logo obiska papeža Frančiška v letošnjem septembru. Organizacijski odbor je v ta namen odprl tudi spletno stran, svoj profil na družbenem omrežju Faebook in račun na omrežju Twitter.


Papež bo 21. septembra maševal na Trgu revolucije v Havani in obiskal tamkajšnjo stolnico. 22. septembra bo odpotoval na vzhod Kube in obhajal slovesno bogoslužje v Holguinu. 23. septembra bo v mestu Santiago de Cuba daroval sveto mašo v Marijinem svetišču El Cobre.

Papež Frančišek je tretji papež, ki bo obiskal kubanske vernike. Leta 1998 je na otok potoval Janez Pavel II., leta 2012 pa Benedikt XVI.

V Havani pa danes z dvigom ameriške zastave slovesno odpirajo poslopje ameriškega veleposlaništva in s tem uradno potrjujejo vnovično vzpostavitev diplomatskih odnosov med ZDA in Kubo, ki so bili prekinjeni od leta 1961. Slovesno odprtje bo vodil ameriški državni sekretar John Kerry.

Veleposlaništvo ZDA v Havani sicer deluje že od 20. julija, tako kot tudi kubansko v Washingtonu. Otoplitev odnosov med državama se je začela konec lanskega leta, k pogajanjem o obnovi diplomatskih odnosov pa je občutno pripomogel tudi Vatikan.

Vir: Vatican Radio / STA
Foto: VR

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh