Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki religij v Toulouseu skupaj proti nasilju in skrajništvu

Objava: 26. 03. 2012 / 09:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavniki religij v Toulouseu skupaj proti nasilju in skrajništvu

Po mnenju kardinala Taurana nasilje ne rešuje nikakršnih težav; verski voditelji pozivajo k medverskem boju proti vsakršni obliki skrajništva.

Kot posledica atentatov v Toulouseu morajo Cerkve in verske skupnosti okrepiti skupno prizadevanje za mir in proti nasilju, meni kardinal Jean-Louis Tauran. Vsi ljudje, ne glede na to, ali so verni ali ne, se morajo ob tolikšnem barbarstvu spomniti, da nasilje težav ne rešuje, pač pa jih še poslabša, je v izjavi za francoski časnik ‘La Croix’ poudaril predsednik Papeškega sveta za medverski dialog, ki izhaja iz Francije.

Atentator iz Toulousea je minuli četrtek v medsebojnem obstreljevanju umrl pod streli policijske pištole. Ugotovljeno je bilo, da je šlo za Francoza alžirskega porekla. Islamist je po lastnih navedbah na svojih morilskih pohodih deloval v imenu teroristične organizacije Al-Kaida.

V Lyonu so judje, kristjani in muslimani v skupni izjavi pozvali k boju proti vsakršni obliki skrajništva. Izjavo je podpisalo devet najvišjih predstavnikov verskega življenja v tem francoskem mestu, med njimi nadškof kardinal Philippe Barbarin, višji rabin Richard Wertenschlag in imam Kamel Kabtane, v njej pa k okrepljenim prizadevanjem pozivajo vse politike, ki so trenutno vpleteni v predvolilni boj za novega predsednika države.

K dodatni krepitvi medverskega dialoga pa je minuli petek pozval škof Michel Dubost, ki je pri Francoski škofovski konferenci pristojen za stike s svetovnimi verstvi. Po njegovih besedah si moramo skupaj prizadevati za mirnejšo prihodnost, medverski dialog pa je nujno potreben za sožitje v deželi, kakršna je Francija, kjer kristjani in muslimani živijo drug z drugim in ne drug mimo drugega.

Tragični dogodki v Toulouseu ne bodo ustavili dialoga med verstvi, je prepričan škof Dubost. Nedvomno pa francoska družba potrebuje nove spodbude za družbeno ravnovesje.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/3427AC4BFEFB0FABC12579C700346E74?OpenDocument

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh