Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prelomni dogodek za salezijansko skupnost

Za vas piše:
T. M.
Objava: 10. 10. 2021 / 09:34
Oznake: Cerkev, Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2021 / 09:38
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Prelomni dogodek za salezijansko skupnost

Prelomni dogodek za salezijansko skupnost
Cyprian Mbaziira, star 27 let, prihaja iz Ugande in je končal dveletno vzgojno prakso, pred tem pa filozofske študije. FOTO: donbosko.si.
V petek, 8. oktobra, je na Rakovnik prispel Cyprian Mbaziira, prvi od treh mladih salezijancev, ki po odločitvi vrhovnega predstojnika prihajajo v slovensko salezijansko inšpektorijo.

V Slovenijo ga je pospremil njegov salezijanski inšpektor afriške inšpektorije Velika jezera Piere Celestin Ngoboka. Na Rakovniku so ga pričakali inšpektor Marko Košnik, ravnatelj salezijanskega zavoda Rakovnik Peter Končan in drugi sobratje iz skupnosti.

Prelomni in zgodovinski trenutek 

»Za slovenske salezijance je to prelomni in zgodovinski trenutek, ko začenjamo na konkreten način živeti mednarodnost in medkulturnost naše Družbe. Za ta korak je bilo potrebnega veliko poguma in drznosti, sodelovanja in razločevanja na vseh ravneh, ki pa vseeno v mnogih salezijancih zbuja strah, da se končuje čas udobnega vrtičkarstva in navajene utirjenosti. Po drugi strani pa ta pomenljiv dogodek daje zalet, da (p)ostanemo pristni redovniki v oznanjevanju veselega oznanila mladim v vedno bolj sekularizirani Sloveniji na njim dojemljiv način.« Tako so ob Cyprianovem prihodu zapisali na spletni strani Don Bosko Slovenija

K nam prihaja mladi salezijanec brat. Predano in tiho delo po don Boskovem vzoru bosta največja pričevalca drugačnosti in temeljitosti življenja, ki ju nakazuje Jezus v evangelijih. Mladi ne potrebujejo učiteljev, potrebujejo prijatelje, brate, očete.Nalaganje
Nazaj na vrh