Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Premiera« novega mašnega obrednika za nekdanje anglikance

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 10. 2013 / 14:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Premiera« novega mašnega obrednika za nekdanje anglikance

Benedikt XVI. je leta 2009 omogočil lastne cerkvene strukture za anglikance, ki si želijo prestopiti v katoliško Cerkev.

Minuli četrtek zvečer so v Londonu prvič obhajali katoliško bogoslužje po novo oblikovanem obredniku za anglikance, ki so prestopili v katoliško Cerkev. Mašo so obhajali v cerkvi »Marijinega vnebovzetja in sv. Gregorja« v londonskem predelu Soho, kot so sporočili z osebnega ordinariata »Naša Gospa iz Walsinghama«. Novi obrednik vsebuje prilagojene predpise »za obhajanje spomina zadnje večerje in svetega obhajila« po anglikanski bogoslužni »Knjigi splošnih molitev« (Book of Common Prayer) iz leta 1662 in po rimskem misalu.

Papež Benedikt XVI. (2005-2013) je leta 2009 omogočil lastne cerkvene strukture za anglikance, ki si želijo prestopiti v katoliško Cerkev. Strukture vernikom dopuščajo ohranitev anglikanskih izročil v skupnosti s svetim očetom. Britanski osebni ordinariat po lastnih navedbah zaenkrat šteje okoli 1.300 laikov in 60 duhovnikov. Leta 2011 je bil ustanovljen ordinariat »Naša Gospa iz Walsinghama« za Anglijo in Wales, leta 2012 sta sledila ordinariata v Združenih državah Amerike in Avstraliji. Tudi njima priporočajo prevzem novega mašnega obrednika.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh