Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premirje za papeža

Objava: 14. 02. 2012 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Premirje za papeža

Mehiška mamilaška mafija bo v času papeževega obiska v deželi prekinila z nasiljem, dva kartela sta napovedala, da bo v marcu orožje za nekaj dni utihnilo.

Mehiška mamilaška mafija bo v času papeževega obiska v deželi v letošnjem marcu očitno za nekaj dni prekinila z nasiljem. Po navedbah tamkajšnjih medijev sta dva kartela napovedala, da bo v tistih dneh orožje utihnilo, eden izmed njih je kriminalno združenje ‘Tempeljskih vitezov’ v zvezni državi Guanajuato.

“Želimo si miren Guanajuato. Zato ne bomo izvajali nasilja, še posebej v času obiska svetega očeta”, so mehiški časniki navedli besede, ki so jih iz mamilaškega kartela razširili po vsej državi.

Papež Benedikt XVI. bo v času obiska v Mehiki med 23. in 26. marcem letos ves čas bival v zvezni državi Guanajuato. 25. marca je predvideno slovesno bogoslužje na prostem.
V preteklih tednih so predstavniki mehiške Cerkve ponovno izrazili zahtevo mamilaški mafiji, naj v času papeževega obiska sklenejo premirje. Od leta 2006 je v mehiški mamilaški vojni življenje izgubilo že več kot petdeset tisoč ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh