Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prenos papeževega obiska na Exodusu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 08. 2014 / 11:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prenos papeževega obiska na Exodusu

Prenos papeževega obiska na Exodusu

Papež Frančišek se je z letališča Fiumicino v Rimu odpravil v Južno Korejo, kjer bo pristal ob 10.30 (ali okrog 2.30 po srednjeevropskem času).
Papež Frančišek se je z letališča Fiumicino v Rimu odpravil v Južno Korejo, kjer bo pristal ob 10.30 (ali okrog 2.30 po srednjeevropskem času). Pozdravil ga bo predsednik republike, Park Geun-Hye. Pogovor papeža s predsednikom in korejskimi oblastmi si boste lahko ogledali neposredno na televiziji Exodus ob 9.05. Nato se bo sveti oče srečal s korejskimi škofi.

Foto: Tatjana Splichal in Exodus TV

Na šmarni dan bo papež na stadionu v Daejeonu daroval mašo, ki jo bo televizija Exodus prenašala ob 3.10 po našem času, po maši pa bo molil Angelovo češčenje.

Popoldne (oz. 15. avgusta ob 10.05 na Exodusu) bo v svetišču Solmoe spoznal mlade azijske katoličane, v soboto pa bo obiskal še svetišče mučencev v Seo So Munu, kjer bo vodil sveto mašo, med katero bo Paula Yun Ji-Chunga in 123 tovarišev mučencev razglasil za blažene. Neposreden prenos slovesnosti se bo v Sloveniji začel 16. avgusta ob 1.45. Potem se bo papež odpravil v center za invalidne osebe v Kkottongnae in se srečal z voditelji verskih skupnosti in apostolata laikov.

V nedeljo sledi sestanek z azijskimi škofi v svetišču v Haemu, kjer bo ob 16.30 po južnokorejskem času (oz. ob 9.05 na televiziji Exodus) sveti oče maševal ob sklepu 6. azijskega dneva mladih.

V ponedeljek se bo papež Frančišek v Seulu srečal z verskimi voditelji, ob 9.45 (oz. 18. avgusta ob 2.20 na Exodusu) pa se bo v katedrali Myeong-Dong udeležil svete maše za mir in spravo v Koreji. S tem bo obisk Južne Koreje končan.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh