Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Previdno med prazniki, opozarja policija

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 29. 10. 2014 / 13:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Previdno med prazniki, opozarja policija

Previdno med prazniki, opozarja policija

Konec tedna je v okolici pokopališč in na mejnih prehodih pričakovati povečan promet, policisti pozivajo k previdnosti.

Ob dveh prazničnih dneh je zlasti v okolici pokopališč in na mejnih prehodih pričakovati povečan promet. Policija zato svetuje, da se na pot odpravite pravočasno, če je mogoče, z javnim prevozom. Zaklepajte svoja vozila in tudi na pokopališčih ravnajte samozaščitno, saj lahko nepridipravi izkoristijo vašo nepazljivost, opozarjajo na Policiji.


Na pokopališčih bo ob koncu tedna gneča, pazite, kje parkirate in zaklepajte svoja vozila. Fotografija je simbolična. Foto: Andrej Praznik

Primož Kadunc iz sektorja uniformirane policije je pozval, naj se ljudje na pot proti pokopališčem odpravijo pravočasno, še pred tem pa naj se pozanimajo glede možnosti parkiranja in glede morebitnih sprememb prometne ureditve.

V Ljubljani sicer letos ne bo sprememb. Policisti pa bodo v okolici pokopališč voznikom pomagali in po potrebi urejali promet. Vozniki naj se zato ravnajo po prometni signalizaciji in navodilih policistov oz. redarjev.

Ob prihajajoči noči čarovnic pa Kadunc tudi poziva, naj vozniki ne pijejo alkohola. Tisti, ki bodo pogledali pregloboko v kozarec, naj uporabijo taksije ali avtobuse. Prav tako naj javni prevoz uporabijo vsi, ki se želijo izogniti gneči na cesti in utrudljivemu iskanju parkirnega prostora.

Na pokopališčih naj ljudje ravnajo samozaščitno, da ne bi postali žrtev tatvin, je dodal Matija Breznik iz sektorja kriminalistične policije. Pazijo naj na osebne stvari in naj jih imajo na mestu, kjer bodo ves čas pod nadzorom. Drzni tatovi namreč izkoriščajo morebitno nepazljivost.

Vozila naj parkirajo na vidnih in urejenih parkiriščih, jih zaklenejo, v njih pa naj na vidnih mestih ne puščajo predmetov, ki bi nepridiprave izzvali k tatvini. Če bi postali žrtev kaznivega dejanja, pa naj o tem takoj obvestijo policijo na številko 113. Breznik občanom odsvetuje, da bi se poskušali s storilcem pregovarjati ali ga zadržati, saj ne vedo, ali je morda fizično močnejši ali celo oborožen.

Občani naj samozaščitno ravnajo tudi doma. Stanovanja naj zaklepajo, ključev naj ne puščajo na skritih mestih, na socialnih omrežjih pa naj ne razlagajo, kdaj odhajajo in kdaj se vrnejo. Poskrbijo pa naj, da jim bodo sosedje ali znanci ob daljši odsotnosti praznili poštni nabiralnik, še svetuje Breznik.

Vir: STA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh