Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov slovenski film o nevarnostih na spletu

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 24. 08. 2022 / 06:30
Oznake: Mladi, Vzgoja
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2022 / 08:53
Nov slovenski film o nevarnostih na spletu
Režiser Peter Bratuša na snemanju filma Gajin svet 2. FOTO: Luka Karlin

Nov slovenski film o nevarnostih na spletu

Pogovor s Petrom Bratušo, režiserjem novega družinskega filma Gajin svet 2. S filmom so ustvarjalci starše in mladino želeli opozoriti na ohranjanje varnosti za spletu. Film v kinematografe prihaja 1. septembra.

Film Gajin svet je bil velika uspešnica med gledalci, napovednik nadaljevanja pa tudi veliko obeta. Zakaj se vam zdi pomembno delati kakovostne mladinske filme?

Mladinski film mora biti kakovosten, saj z njimi vzgajamo bodoče gledalce slovenskega filma. Zato je treba delati filme, ki jih bodo želeli gledati. Ne sme biti razlike med obravnavo mladinskih in ostalih filmov. V tujini je filme za otroke in mladino dovoljeno financirati celo z več sredstvi. Pri nas ni tako, a smo vseeno nekako sestavili proračun.

V prvem filmu ste opozorili, da je nevarno zaupati neznancem na spletu, tokrat pa se dotikate kraje identitete. Zakaj se vam zdijo teme varnosti na spletu pomembne?

Otroke znamo naučiti varnosti v prometu, jih opozoriti na fizične nevarnosti, za spletne nevarnosti pa starši ne vedo in otrok nanje ne opozarjajo. Pogosto sploh ne vejo, kaj njihovi otroci gledajo, ko so na internetu, sami v svoji sobi. S filmom smo želeli opozoriti, da v trenutku, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh