Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivnost pravih družinskih počitnic

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 23. 08. 2022 / 14:31
Oznake: Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2022 / 14:34
Skrivnost pravih družinskih počitnic
Luka Mavrič. FOTO: Tatjana Splichal

Skrivnost pravih družinskih počitnic

Vsak konec počitnic je 'ista pesem'. Otroci žalujejo za odhajajočim poletjem in jokajo, ker je treba spet v šolo. Razumljivo. Po dveh mesecih brezskrbnega življenja in razigranosti, ko se zdi, da se čas kar ustavi, se spet vračajo v čas, ko nikoli ni dovolj časa za vse naloge, dolžnosti in učenje, ki ga zahteva šola in vse druge dejavnosti, ki jih obiskujejo.

Ti prehodi iz počitnic nazaj v šolo so vedno zahtevni. Pravzaprav je to eden od najbolj zahtevnih obdobij v letu, in to ne samo za otroke, pač pa tudi za nas starše. Poleg tega, da moramo otroke čustveno držati gor in jih spet usmeriti v delovne navade, moramo poskrbeti še za vse ostalo, kar potrebujejo v novem šolskem letu. Prav tako nas v službi po končanem dopustu čakajo številne nove naloge.

Je že tako, da naše življenje na tem svetu pretežno zaznamujejo delo, odgovornost, dolžnosti in skrbi. V precej manjši meri pa imamo čas za sprostitev, hobije in čas drug za drugega. Če nam je prav ali ne, najbrž je tako še najbolje za nas, saj je navsezadnje Bog določil, da človek šest dni v tednu dela, sedmi dan pa počiva. In kakor ob koncu tedna ali leta radi pogledamo nazaj na delo, ki smo ga opravili, tako je tudi smiselno, da ob koncu počitnic pogledamo nazaj in se vprašamo, kako smo jih izkoristili.

Smo našli čas drug za drugega, v prvi vrsti za zakonca in za otrok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh