Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričelo se je zbiranje prijav za svetovni dan mladih v Riu

Objava: 31. 08. 2012 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pričelo se je zbiranje prijav za svetovni dan mladih v Riu

Kopija svetovno znanega kipa Kristusa Odrešenika bo po velemestih na vseh celinah oglaševala veliki cerkveni dogodek julija 2013.

Mladi katoličani z vsega sveta se lahko že prijavijo kot udeleženci svetovnega dne mladih julija prihodnje leto v brazilskem Riu de Janeiru. Prijava na veliki cerkveni dogodek med 23. in 28. julijem 2013, ki se ga bo udeležil tudi papež Benedikt XVI., je mogoča na spletni strani http://www.rio2013.com/en, brazilski prireditelji pa računajo na več milijonov obiskovalcev.

Skoraj štiri metre visoka kopija svetovno znanega kipa Kristusa Odrešenika iz Ria, ki krasi tudi logotip svetovnega dneva mladih, bo v prihodnjih tednih v številnih prestolnicah na vseh celinah oglaševala veliki cerkveni dogodek. Kopijo markantnega, 38 metrov visokega kipa Kristusa Odrešenika z razširjenimi rokami je oblikoval brazilski umetnik Odilon Lima, trenutno pa je na ogled pred pariško stolnico Notre Dame. Od tam bo med drugim odpotovala v kanadski Toronto, japonsko prestolnico Tokio in Maputo v Mozambiku.

‘Miniaturno različico’ kipa Kristusa Odrešenika je v tem tednu blagoslovil pariški pomožni škof Eric de Moulins-Beaufort, blagoslovu pa je prisostvoval tudi rektor romarske kapele v vznožju kipa v Riu, Omar Raposo.
“Kristus z razprostrtimi rokami je največji simbol Ria in turistom ter romarjem iz vseh dežel in kultur kaže, da je Rio odprto in vabljivo mesto”, je med slovesnostjo dejal Raposo.

Redovnica Maria Shaiane Machado, pristojna za prijave na svetovni dan mladih, je ob začetku prijav pozvala, naj se mladi v župnijah, cerkvenih skupnostih, mladinskih organizacijah ali šolah zberejo v večje skupine. Mladi bodo lahko izbirali med različnimi ‘paketi’, ki se bodo razlikovali po načinu nastanitve. Temu primerno bodo različne tudi cene udeležbe na svetovnem dnevu mladih.

V Sloveniji se na Rio 2013 pripravlja društvo SKAM, skupnost katoliške mladine (http://www.drustvo-skam.si/).

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh