Zapri
Iskanje

Pričenja se novo študijsko leto [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 10. 2021 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 15:24
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pričenja se novo študijsko leto [VIDEO]

Pričenja se novo študijsko leto [VIDEO]
Prvo študijsko leto bo za nekaj manj kot 13.500 bruck in brucev. FOTO: Pexels.
V petek, 1. oktobra, se pričenja novo študijsko leto.

Novo študijsko leto se pričenja za približno 61.500 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju. Čisto prvo leto bo to za nekaj manj kot 13.500 bruck in brucev ter za skoraj 1300 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je študentkam in študentom, profesoricam in profesorjem, vsem zaposlenim v visokem šolstvu in v višjem strokovnem izobraževanju zaželela »predan, radoveden, iskriv, pa tudi pogumen prvi in vse preostale dni novega študijskega leta«. 

Razsežnosti in možne odgovore za sobivanje z virusom poznamo prav zahvaljujoč znanju in razumu. Prav znanje in razum sta tista, ki nas lahko vsakodnevno presenečata, nam pomagata odkrivati nove poglede, celo nove svetove in vesolja. (Simona Kustec)

Ministrica je svoj nagovor, ki si ga lahko v celoti ogledate na spodnji povezavi, zaključila, da »čas, ki ga živimo po vsem svetu, ta hip potrebuje odločne, razumne, prodorne in hkrati spoštljive, sodelovalne ter strpne stebre razuma. Vse to za odporno in boljšo družbo prihodnosti predstavljate prav vi, cenjeni osvajalci in prenašalci znanja.« Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh