Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričenja se Slomškovo leto pod geslom 'Svetost prenavlja svet'

Objava: 15. 11. 2011 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pričenja se Slomškovo leto pod geslom 'Svetost prenavlja svet'

Na Ponikvi, v rojstnem kraju blaženega škofa Antona Martina Slomška, se v soboto, 26. novembra 2011, z molitveno uro in mašo pričenja Slomškovo leto, ki ga v Cerkvi na Slovenskem prirejajo v spomin na stopetdeseto obletnico njegove smrti.

Na Ponikvi, v rojstnem kraju blaženega škofa Antona Martina Slomška, se bo v soboto, 26. novembra 2011, z molitveno uro in mašo začelo Slomškovo leto, ki bo potekalo v spomin na stopetdeseto obletnico njegove smrti. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo leto pod geslom 'Svetost prenavlja svet' trajalo do nedelje, 25. novembra 2012, ko ga bodo sklenili s škofijskimi praznovanji.

Program v teku Slomškovega leta bo osredotočen na ohranjanje žive zavesti pomena njegovega življenja in dela. Vsak mesec bodo izpostavili posamezno, za Slomška značilno vrednoto, ki je aktualna tudi danes: vera, edinost, kultura, družina, vstajenje, Cerkev, domovina, duhovništvo, Marija, vzgoja, delo in narava. S krajevnimi dogodki bodo avgusta in septembra 2012 zaznamovali zadnje dogodke njegovega zemeljskega življenja: posvetitev cerkve svetega Križa nad Belimi Vodami, zadnjo vizitacijo v dekaniji Laško, duhovne vaje v Rogaški Slatini (kjer bodo od 9. do 13. septembra 2012 duhovne vaje za duhovnike), zadnji obisk Ptujske Gore, posvetitev cerkve sv. Rozalije pri Podplatu in zadnji trije dnevi v Mariboru. Ob 13. obletnici Slomškove beatifikacije, 19. septembra 2012, bo v mariborskem gledališču glavna akademija, bogoslužni vrhunec praznovanja pa bo v Mariboru Slomškovo nedeljo, 23. septembra 2012.

Slomškovo leto bo priložnost za molitev in nadaljevanje dela za uspešno nadaljevanje procesa za Slomškovo razglasitev za svetnika (kanonizacijo). V ta namen bodo vsak 19. dan v mesecu (na dan beatifikacije) po župnijah in drugih skupnostih potekale molitvene ure ali druge oblike skupne molitve. V mariborski stolnici sv. Janez Krstnika bo vsak 23. dan v mesecu od 19. do 24. ure potekalo molitveno bdenje na Slomškovem grobu.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh