Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričevalci dvakrat na teden

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 14. 08. 2014 / 10:26
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričevalci dvakrat na teden

Pričevalci dvakrat na teden

Ponovitve preteklih oddaj bodo predvajane ob petkih ob 16.30 na 2. programu RTV Slovenija.

V petek spoznajte glasbenico, dirigentko in pisateljico, Lučka Kralj Jerman. Foto: Časnik.si


Ob torkih zvečer (ob 23.20) na prvem programu Televizije Slovenija gledamo oddajo Pričevalci, v kateri o svoji nenavadni življenjski poti spregovorijo starejši Slovenci. Avtor oddaje je Jože Možina.

Pričevalci bodo zdaj dvakrat na teden. Ponovitve preteklih oddaj bodo predvajane ob petkih ob 16.30 na 2. programu RTV Slovenija, tudi na šmarni dan, ko bo o svojem življenju pričevala glasbenica, dirigentka in pisateljica, Lučka Kralj Jerman, naslednji teden v petek pa boste spoznali zgodbo politika in literata, dr. Marka Kremžarja. V torkovi oddaji bo spregovorila Ivanka Kržič Zorko.

Aktualna pričevanja bodo še vedno tudi ob torkih. Vse oddaje lahko spremljate tudi prek interneta, če pa tudi to zamudite, Pričevalce najdete še v arhivu oddaj RTV Slovenija.

V prvem sklopu Pričevalcev so objavljeni intervjuji, ki jih je avtor posnel med Slovenci v Argentini. Pri celotni pripovedi, posneti zgolj z eno kamero in z minimalno montažo, se je avtor osredotočil na bogato pripovedovanje. V prvi oddaji smo tako spoznali 86-letnega Dinka Bertonclja, ki je bil prvi Slovenec v Himalaji.


Oddajo Pričevalci si lahko ogledate tudi prek interneta in v arhivu oddaj na RTV Slovenija.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh