Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričevanje ženske ob nedavnem umoru britanskega vojaka

Za vas piše:
D. O.
Objava: 27. 05. 2013 / 13:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pričevanje ženske ob nedavnem umoru britanskega vojaka

Ženska, ki se je soočila z moškima, ki sta pretekli teden pri belem dnevu na cesti v Londonu umorila britanskega vojaka, je spregovorila o tem, kako ji je pri tem dajala pogum njena vera.

Ženska, ki se je soočila z moškima, ki sta pretekli teden pri belem dnevu na cesti v Londonu umorila britanskega vojaka, je spregovorila o tem, kako ji je pri tem dajala pogum njena vera.

Gre za nekdanjo učiteljico in voditeljico skavtov Ingrid Laoyau Kennet, ki je za britanski Daily Telegraph povedala, da se je te v sredo popoldne peljala z avtobusom skozi del londonsko četrt Woolwich, ko je skozi okno zagledala moškega, ki je ležal na cesti. Takoj je zapustila avtobus, da bi mu pomagala. Preverila mu je srčni utrip, saj je še vedno krvavel, ko je do nje pristopil temnopolti moški in ji rekel, naj se ne dotika trupla. Ko se je ozrla kvišku, je videla, da ima moški okrvavljene roke, nosi okrvavljen revolver, mačeto in mesarski nož. »Mislila sem si – to pa ni dobro,« je povedala Kennetova, a premogla toliko razsodnosti, da je nagovorila tudi drugega osumljenca, naj se usede in ji izroči, kar nosi v rokah. Kljub grožnji, naj zapusti prizorišče, tega ni hotela in jima tudi povedala, da bo ostala pri umorjenem, dokler ne pride pomoč. Še naprej se je pogovarjala z njima in vprašala, zakaj sta to storila. Eden ji je povedal, da zato, ker je umorjeni britanski vojak, ki pobija muslimane in nedolžne ljudi. Vprašala ga je tudi, kaj bi rad in ko ji je povedal, da bi rad vojno v Londonu, mu je mirno odgovorila: »Izgubil boš. Si le eden proti mnogim.«

Za Dailiy Telegraph pa je odkrito spregovorila tudi o vzroku za svoj pogum: »Živim življenje kristjana. Verjamem v to, da moramo misliti na druge in ljubiti svoje bližnje. Vsi imamo dolžnost, da skrbimo eden za drugega. Skupina ljudi, ki bi šla proti napadalcema, bi jima z lahkoto vzela orožje iz roka. Jaz pa sem bila sama in tega nisem mogla.« Na vprašanje, zakaj se ni bala napadalcev je odgovorila: »Bolje jaz kot otrok.« Njeno dejanje odmeva kot heroično, s svojim odkritim priznanjem pa je pokazala tudi, kako zelo je vera lahko vodilo življenja tudi takrat, ko je ogroženo naše življenje.

Na fotografiji: Ingrid Laoyau Kennet med pogovorom z enim od napadalcev v Londonu


Foto: http://www.telegraph.co.uk

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh