Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priložnosti za molitev ne zmanjka

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 01. 2019 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2019 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priložnosti za molitev ne zmanjka

Priložnosti za molitev ne zmanjka

Tudi februar ponuja veliko iztočnic za molitev.
Tudi februar ponuja veliko iztočnic za molitev. molimo jih skupaj z Magnificatom. Najprej nagovarja svečnica vse, od posvečenih do mladih družin. Te so v ospredju tokrat pri blagoslovu, kjer predlagamo družinski blagoslov mater po porodu kot izraz hvaležnosti za potomstvo.

V devetdnevnici se bomo obračali na nekdanjo sužnjo sv. Jožefino, naj nas reši tudi modernih sužnosti. Lurška Marija nas spodbuja k molitvi za bolnike in tiste, ki skrbijo zanje, praznik sedeža sv. Petra pa k molitvi za svetega očeta. Citati na polpraznih straneh so vzeti iz knjige Moč poklicanosti – Posvečeno življenje danes, ki je nastala kot pogovor med papežem Frančiškom in Fernandom Pradom. V galeriji Družina jo je v ponedeljek, 3. decembra, predstavila ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

1600 čet po rojstvu smo se ozrli v življenje in delo rojaka sv. Hieronima, da bi ga tako še bolj vzeli za svojega in poznali njegovo pomembno delo v zgodovini Cerkve.

Urednik slovenske izdaje br. Miran Špelič vas vabi, da sporočite, ali uporabljate novouglasbene psalme. »Ponekod jih namreč skoraj redno uporabljajo pri župnijskih pevskih zborih, ki k sodelovanju pri odpevu uspešno pritegnejo tudi občestvo. Sicer pa je prav, da vedno znova najdemo razloge zato, da poveličujemo Gospoda.«

Na naslovnici občudujemo fresko iz 3. stoletja Vrnitev goloba k Noetu, ki jo lahko občudujemo v Marcelinovih in Petrovih katakombah v Rimu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh