Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Primer Bošnjak UKC LJ predal službi za korporativno varnost

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 03. 2023 / 15:21
Oznake: Slovenija, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2023 / 15:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Primer Bošnjak UKC LJ predal službi za korporativno varnost
FOTO: Wikipedia

Primer Bošnjak UKC LJ predal službi za korporativno varnost

V današnji izjavi za medije je generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra UKC Ljubljana Marko Jug dejal, da bo primer nevrokirurga Romana Bošnjaka obravnavala tudi služba za korporativno varnost, natančno poročilo o dogajanju pa pričakujejo v 14 dneh.

Kot je znano, je nevrokirurg Bošnjak v sklopu samoplačniških storitev operiral tujo državljanko, ki je morala poleg plačila operacije ljubljanskemu UKC nakazati Bošnjaku še dodatnih 6000 evrov na račun agencije v Hongkongu.

Bošnjak še ni prevzel opozorila pred odpovedjo delovnega razmerja

Jug je povedal, da Bošnjak še ni prevzel opozorila pred odpovedjo delovnega razmerja, ki so mu ga dali v preteklih dneh. Zadevo so sicer po navedbah STA predali službi za korporativno varnost, in sicer enoti za integriteto, ki bo med drugim proučila, kako je prišlo do naročila in ali je kdo prišel do okoriščanja na nepravilen način ali s pogojevanjem.

Razlogov za odstop strokovne direktorice na pozna

Na kratko se je dotaknil tudi nedavnega odstop strokovne direktorice Jadranke Buturović Ponikvar. Kot je dejal, ne pozna razlogov za njen odstop. V osebnem pogovoru, tako Jug, mu ni pojasnila razlogov za svoj odstop. Na vprašanje, ali se mu morda ne zdi nenavadno, da ni navedla razlogov za odstop, je Jug odgovoril, da je to »zagotovo znak težkih časov« in dodal: »Ampak kakršnakoli špekulacija bi bila čista špekulacija.« je dodal. Glede ugibanj, da naj bi se za odstop odločila zaradi pritiskov ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, je Jug dejal, da o tem ne ve ničesar.

Odhod zdravnikov z nevrokirurgije?

Na vprašanje predstavnikov sedme sile, ali naj bi nevrološki oddelek zapustili trije zdravniki, je Jug odgovoril: »S tem nisem seznanjen. Na predstojniško mesto je začasno in po pooblastilu imenovan profesor Borut Prestor. Kolikor sem seznanjen, izvaja naloge v polnem obsegu in ni nobenega zastoja v delu in tudi v razvoju. Nevrokirurški oddelek mora ostati visoko kvaliteten, vrhunski, kakršen je bil prej, ne glede na zgodbo profesorja Bošnjaka.«



Nalaganje
Nazaj na vrh