Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ Charles in Camilla na obisk k papežu

Objava: 10. 04. 2009 / 09:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Princ Charles in Camilla na obisk k papežu

Valižanski princ in njegova soproga, vojvodinja cornwallska, bosta v drugi polovici aprila odpotovala v Rim, kjer naj bi se prvič sestala s papežem Benediktom XVI. na zasebni avdienci.

Poleg avdience pri Svetem očetu je na programu potovanja tudi srečanje z državnim tajnikom Tarcisiem Bertonejem, pogovor pa naj bi med drugim tekel o podnebnih spremembah in medverskem dialogu, poročajo britanski mediji.

Po vatikanskem protokolu se bo princ Charles najprej sestal s papežem sam, kasneje pa se mu bo pridružila soproga Camilla ter nazadnje člani kraljévega spremstva. Vojvodinja cornwallska mora biti po protokolu oblečena v črno, glavo pa si mora pokriti s črno tančico.

Mediji tudi poročajo o prošnji britanskega ministrskega predsednika Gordona Browna, naj Buckinghamska palača prekliče prepoved poroke prestolonaslednikov britanske krone s katoličani, vendar iz uradne rezidence valižanskega princa Clarence House v Londonu niso potrdili, ali bo to tudi tema pogovora med princem Charlesom in papežem Benediktom XVI.

Charles je že bil na zasebni avdienci pri papežu Janezu Pavlu II., ko je Vatikan obiskal aprila leta 1985, nazadnje pa je bil tam pred štirimi leti, ko se je udeležil pogreba Janeza Pavla II.

Za kraljevi par je to drugi zakon, ki sta ga sklenila civilno aprila leta 2005, kot poročajo britanski mediji, pa naj to pri obisku kraljevega para v Vatikanu ne bi povzročalo težav.

Charles in Camilla bosta Vatikan obiskala v sklopu potovanja po Italiji in Nemčiji od 26. do 30 aprila letos.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh