Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ Charles vendarle ne po stopinjah Henrika VIII.

Objava: 23. 04. 2009 / 08:33
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Princ Charles vendarle ne po stopinjah Henrika VIII.

Vatikan je zanikal najavo, objavljeno v spletni izdaji londonskega dnevnika 'Times', da bo britanski princ Charles ob srečanju s papežem Benediktom XVI., ki je predvideno 27. aprila letos, v dar prejel faksimile zgodovinske prošnje za razveljavitev zakona, ki jo je na tedanjega papeža naslovil angleški kralj Henrik VIII. (1491 – 1547). Domneva je 'popolnoma zgrešena' in povsem neutemeljena, je pojasnil tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi v pismu uredništvu dnevnika 'Times'.

Kraljevo prošnjo za razveljavitev zakona s Katarino Aragonsko iz leta 1530 je papež Klement VII. zavrnil, kar je pripeljalo do ločitve anglikanske Cerkve od Rima, Henrik VIII. pa je postal vrhovni poglavar anglikanske Cerkve. Tudi princ Charles se je po nekajletni zakonski krizi leta 1996 ločil od svoje prve žene, princese Diane (1961 – 1997). Leta 2005 se je poročil s Camillo Parker Bowles.

Princ Charles bo s svojo soprogo konec letošnjega aprila obiskal Vatikan, kjer je predvideno tudi srečanje s papežem Benediktom XVI. Obisk Vatikana je del potovanja britanskega prestolonaslednika po Italiji in Nemčiji od 26. do 30. aprila letos. Princ Charles je Vatikan nazadnje obiskal aprila 2005, ko se je udeležil pogreba papeža Janeza Pavla II. Zaradi žalnih slovesnosti je takrat prestavil datum svoje poroke s Camillo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh