Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (23. - 30. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 23. 09. 2023 / 00:31
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2023 / 14:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (23. - 30. september)
Prizor iz filma Jutro bo prišlo. FOTO: Zajem zaslona

Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (23. - 30. september)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Bojna ladja (Battleship)

Ameriški film, 2012

POP TV v soboto, 23. 9., ob 20.00

Režija: Peter Berg Igrajo: Alexander Skarsgard, Brooklyn Decker, Liam Neeson, Taylor Kitsch, Rihanna

Bitka za Zemljo se začenja na morju. Hopper neprestano leze v težave in nobena pridiga brata Stona ga ne spravi k pameti. Po zadnjem izpadu ima Stone vsega dovolj in ga spravi v mornarico, kjer upa, da bodo vročekrvnega Hopperja spravili k pameti. Hopper se predvsem ukvarja s tem, kako naj očeta svoje zaročenke Sam, admirala Shana, zaprosi za njeno roko, ko na Zemljo priletijo vesoljci z namenom, da jo zasedejo. In Hopper se mora izkazati.


Nika

Slovenski film, 2016

KINO v soboto, 23. 9., ob 20.00

Režija: Slobodan Maksimović Igrajo: Ylenia Mahnič, Marjuta Slamič, Sebastian Cavazza, Benjamin Krnetić, Gašper Tič

Glavna junakinja filma je Nika, šestnajstletno dekle, ki obožuje dirkanje z gokarti. Za ta šport jo je navdušil njen oče, ki se je ponesrečil z avtomobilom, zdaj pa za njo skrbi mama Mojca. Nika je z njo v sporu zato, ker ji ne dovoli, da bi še naprej trenirala karting. Preveč jo je namreč strah, da bi po tem, ko je izgubila moža, ostala še brez hčerke. Toda mamina prepoved doseže ravno nasprotni učinek od želenega.


Preberite tudi recenzijo filma izpod peresa p. Andraža Arka: Neprestano na obratih

Julia (Julia)

Kriminalka, drama, triler, ZDA, 2008

Planet TV v soboto, 23. 9., ob 22.00

Režija: Erick Zonca Igrajo: Tilda Swinton, Saul Rubinek, Kate del Castillo

40-letna alkoholičarka Julija je hkrati izredno močna in izredno ranljiva. Njene dneve in noči zapolnjujejo zabave, vodka in razmerja za eno noč. Pravih prijateljev nima, anonimni alkoholiki niso zanjo, edini, ki do nje goji globlja čustva, je njen nekdanji fant, prav tako travmatizirani Mitch. V njeno monotono življenje poseže Mehičanka Elena, ki ji ponudi precejšen znesek denarja, če ji pomaga ugrabiti njenega sina ...


Jutro bo prišlo (Asa ga kuru)

Japonsko-francoska drama, 2020

TV SLO 1 v soboto, 23. 9., ob 23.10

Režija: Naomi Kawase Igrajo: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita, Miyoko Asada

Lirična, nežna in pretresljiva drama trenutno najbolj cenjene japonske režiserke je film, katerega kompleksna zgodba se počasi odstira pred nami in nas nagradi s čustvenim finalom.
Par v srednjih letih po letih obiskovanja klinik za zdravljenje neplodnosti nestrpno pričakuje klic organizacije, ki posreduje pri posvojitvah otrok. Končno ga dočakata in domov pripeljeta zdravega dečka. Leta čakanja so se izplačala.
Po šestih letih ju preseneti klic dekleta, ki trdi, da je prava biološka mati, in hoče denar ali pa bo zahtevala revizijo postopka. Krušna mati jo povabi domov, kjer jo pričaka skupaj z možem prepričana, da bosta zlahka razkrinkala prevarantko. Toda resnica je kompleksna in tragična obenem.


Slovenija ima talent

Oddaja

POP TV v nedeljo, 24. 9., ob 20.00

Šov Slovenija ima talent se vrača v velikem slogu! Deveta sezona prinaša vrhunsko zabavo, ganljive trenutke, še nikoli videne točke in novega žiranta! Andrej Škufca, Ana Klašnja, Marjetka Vovk in Lado Bizovičar ne skrivajo navdušenja nad letošnjimi talenti. Že v prvi avdicijski oddaji bo Andrej navdušen nad eksplozivno glasbeno točko z nenavadnimi inštrumenti, Ano bo očarala množica strastnih plesalcev, Lado nas bo zabaval skupaj z duhovitimi nastopajočimi, Marjetko pa bo nekdo ganil kot še nihče do zdaj. V središču pozornosti se bo znašel tudi deček iz publike, ki ga bo mama pustila odprtih ust. Pa si bo kdo od njih prislužil zlati gumb?

Jezdeci pravice (Retfardighedens Ryttere)

Danski film, 2020

KINO v torek, 26. 9., ob 20.00

Režija: Anders Thomas Jensen Igrajo: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann, Gustav Lindh

Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja, v kateri blesti Mads Mikkelsen kot angel maščevanja. Markus je danski vojak na misiji v tujini. Ko njegova žena umre v železniški nesreči, se vrne domov k najstniški hčerki Mathilde. Nekega dne se pred njegovimi vrati pojavi matematik Otto, eden od preživelih potnikov. Možakar je prepričan, da ni šlo za nesrečo in da je Markusova žena stranska žrtev skrbno organiziranega umora ključne priče proti vodji zloglasne motoristične tolpe. Markus, Otto in njegovi ekscentrični kolegi začnejo pripravljati načrt za maščevanje …


Nalaganje
Nazaj na vrh