Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (16. - 22. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 16. 09. 2023 / 05:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2023 / 14:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (16. - 22. september)
Prizor iz filma Ko ljubezen odide. FOTO: Zajem zaslona

Priporočamo: filmi, ki se bodo vrteli v tem tednu (16. - 22. september)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Voznik (Baby Driver)

Angleški film, 2017 

KINO v soboto, 16. 9., ob 22.00

Režija: Edgar Wright Igrajo: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Lily James, Kevin Spacey

Mladi voznik za pobege se zanaša na svojo spretnost in glasbo, ki ga vedno spremlja. Zaradi nesreče v otroštvu trpi za tinitusom – ves čas mu piska v ušesu, zato se ne loči od slušalk. Ko spozna dekle svojih sanj, želi kriminalno življenje pustiti za seboj in pobegniti z njo. Toda po neuspelem ropu se znajde v brezizhodnem položaju in njegovo življenje je v veliki nevarnosti. Nekonvencionalna, glasbeno razgibana kriminalka.


Dva dneva, ena noč (2 days 1 night)

Drama, ZDA, Belgija, Francija, Italija, 2014

Planet Tv v soboto, 16. 9., ob 22.00

Režija: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Igrajo: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salee

Ko Sandri v petek zazvoni telefon, izve, da bo izgubila službo. Tako so z glasovanjem odločili njeni sodelavci. Zdaj ima natanko en vikend časa, da jih ob neomajnem bodrenju svojega moža prepriča, naj za njeno službo žrtvujejo lastno povišico. Francoski film, ki je Marion Cotillard prinesel prvo nominacijo za oskarja.


Sicario: onkraj zakona (Sicario)

Akcija, kriminalka, drama, ZDA, 2015

Planet TV v nedlejo, 17. 9., ob 22.30

Režija: Denis Villeneuve Igrajo: Benicio Del Toro , Emily Blunt, Josh Brolin

Mlada agentka FBI-ja (Emily Blunt) se pridruži Cijini tajni operaciji, s katero naj bi uničili vodjo mehiškega mamilarskega kartela. Toda nevarna naloga na glavo postavi njena etična in moralna načela in vanjo zaseje dvom glede vsega, v kar je do takrat verjela.


Pobegla nevesta (Runaway Bride)

Ameriški film, 1999

KINO v ponedeljek, 18. 9., ob 17.40

Režija: Garry Marshall Igrajo: Julia Roberts, Richard Gere, Joan Cusack, Hector Elizondo, Rita Wilson

Ike Graham je newyorški kolumnist, ki ga pesti prenekatera težava. Ko išče navdih, sliši zgodbo o mladenki na podeželju v Marylandu po imenu Maggie, ki je, kaže, zelo rada zaročena, poroke pa se vedno prestraši. Ker se mu zdi tema zanimiva, Ike o Maggie spesni članek, s katerim sproži plaz dogodkov, ki ga privedejo do njenega rojstnega kraja. Tudi Maggie Carpenter tudi pesti težava - Ike Graham. Članek in njen avtor jo strašansko razjezita, zato načrtuje maščevanje. Ike zlagoma ugotovi, da se v Maggijinem svetu ne vrti vse okrog strahu pred resno zvezo in nazadnje mu v naročje pade celo najboljša zgodba njegovega življenja. Film odlikuje odlična Gera in Robertsove.


Gora med nama (The Mountain Between Us)

Akcija, pustolovščina, drama, ZDA, 2017

Planet Eva v ponedeljek, 18. 9., ob 21.00

Režija: Hany Abu-Assad Igrajo: Dermot Mulroney, Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridges

Po usodni letalski nesreči se morata preživela neznanca spopasti z nehvaležnimi ovirami zasneženih gora. Ko ugotovita, da pomoči ne bo, se odpravita na več sto kilometrov dolgo pot preko neokrnjene divjine, ki oba postavlja pred dejstva hkrati pa med njima zaneti tudi nepričakovano privlačnost.


Ko ljubezen odide (After Love)

Angleški film, 2020

TV SLO 1 v sredo, 20. 9., ob 20.10

Režija: Aleem Khan Igrajo: Joanna Scanlan, Nathalie Richard, Talid Ariss, Nasser Memarzia, Sudha Bhuchar, Nisha Chadha, Jabeen Butt, Subika Anwar-Khan, Elijah Braik, Adam Karim, Narayan David Hecter, Pierre Delpierre … 

Drama. Dover, obala južne Anglije. Dvainšestdesetletna Angležinja Mary Hussain, ki se je spreobrnila k muslimanski veri, se po smrti moža Ahmeda znajde v osebnostni krizi. Ugotovi namreč, da je imel njen mož še eno, skrivno družino, o kateri Mary ne ve čisto nič. Še več: skrivna družina živi samo »lučaj« stran, na drugi strani kanala v francoskem Calaisu. Mary skoraj vidi to francosko mesto, ko se sama sprehaja po pečinah dovrske obale. Tedaj se ji porodi zamisel, da bi se odpravila tja in družino poiskala …


Nalaganje
Nazaj na vrh