Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprave na svetovni dan v Madridu

Objava: 28. 07. 2011 / 13:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Priprave na svetovni dan v Madridu

Pred začetkom svetovnega dneva mladih je svoje zamisli predstavil Ignacio Vicens, arhitekt in oblikovalec scen na glavnih prizoriščih srečanj.

Tri tedne pred začetkom svetovnega dneva mladih v Madridu je Ignacio Vicens, arhitekt in oblikovalec scen na glavnih prizoriščih srečanj, predstavil svoje zamisli. Kot je povedal, bodo scene mladostne, svetle in moderne in bodo imele en sam cilj: poudariti prisotnost papeža med več kot milijon mladimi, ki jih pričakujejo v Madridu.

Površina na glavnih prizoriščih bo bela, tako da bo omogočala projekcije in svetlobne učinke. Na trgu Cibeles je arhitekt upošteval okvir samega trga, s palačo v neposredni bližini, na letališču Cuatro Vientos pa so postavili dvesto-metrsko konstrukcijo, ki je dvignjena in se na koncu nadaljuje v veliko kovinsko drevo, v senci katerega bo sedel papež. Sedeži za mlade, pevce in orkester bodo na različnih višinskih nivojih. Arhitekt je v bližnjem parku načrtoval tudi dvesto spovednic v obliki jader, kjer bodo lahko mladi prejeli zakrament sprave v več kot tridesetih jezikih. Prvič v zgodovini svetovnih dnevov mladih bo letos tri mlade spovedal tudi sveti oče.

Srečanja se bo udeležilo tudi štiri tisoč mladih s posebnimi potrebami, za katere bo na razpolago šeststo prostovoljcev. V parku de El Retiro bo postavljen tudi šotor z imenom ‘Sposobni za ljubezen’, s katerim želijo mlade ozavestiti o stvarnosti življenja ljudi s posebnimi potrebami in spodbuditi k prostovoljstvu.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, se je za sodelovanje na svetovnem dnevu mladih odločila tudi španska košarkarska zveza. Svojo zahvalo prostovoljcem na srečanju v Madridu želijo izraziti tako, da so jih 13. avgusta povabili na ogled tekme med Španiijo in Litvo v pripravi na evropsko prvenstvo v košarki.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh